Car:go – Naručite vožnju preko mobilnog telefona

IT TEHNOLOGIJE  
Car:go – Naručite vožnju preko mobilnog telefona

Car:go ili Uber – Rekli bi i jedno i drugo, međutim Uber za sada nije dostupan u Srbiji.

SJAJNA VEST! Od danas Car:go je dostupan na ulicama Beograda uz do 50% povoljnije cene i plaćanje unutar aplikacije. Elite, Economy i Mini su paketi koje ova aplikacija nudi u ovom momentu. CAR:GO ima plan je da se proširi i u drugim gradovima Srbije, a potom i na druge gradove u regionu i Evropi.

Šta je Car:go?
Kako smo saznali od autora aplikacije CAR:GO omogućava naručivanje vožnje preko mobilnog telefona, gde vozači nisu taksi prevoznici.
Domaći odgovor Uberu pokrenut je prvo u Beogradu zahvaljujući profesionalnim vozačima i prepoznatljivih automobila nudi i do 50% niže cene prevoza u odnosu na taksiste, kao i plaćanje unutar aplikacije, što ga čini i prvom domaćom aplikacijom koja omogućava i korišćenje PayPala.
Moramo imati u vidu da je problem taksi prevoznika, zakona, pravilnika i slično veoma škakljiva tema u našoj državi već duži vremenski period. Veoma je osetljivo pitanje da li neko osim taksi prevoznika može da prevozi putnike!?
Što se te teme tiče autori aplikacije kažu da je tu sve u skladu sa Zakonom o prevozu putnika u vanlinijskom prevozu. Aplikacija spaja vozače (pravna lica) sa putnicima (fizička lica) koji žele da pređu unapred utvrđenu razdaljinu.
U svetu dolaskom Ubera ovakav vid prevoza postoji već 5 godina i vrlo je izvesno da će uskoro i on doći u Srbiju. Dolazak ovako velikog projekta napraviće red u ovoj oblasti, potstaći konkurenciju da snizi cene, i kao jednu od najbitnijih stvari a to je da se smanji mogućnost prevara, obmanjivanja i malverzacija koje su sa strancima jako česte.

Prednost Car:go u odnosu na druge servise za prevoze je što poseduju mala, gradska vozila sa dvoja i četvoro vrata, koja mogu da prevezu par putnika i tako osiguraju što jednostavniji i do 50% jeftiniji prevoz.
Rent-a-Car agencije obezbeđuju automobile i profesionalne vozače. Na početku projekat startuje sa 30 autumobila, a paralelno sa tražnjom povećavaće se i mreža partnera i prevoznika.

Šta reći osim SJAJNA VEST!
Svaka čast ekipi koja je napravila ovaj poduhvat!

O ovoj aplikaciji informisali smo se na adresi: http://startit.rs/srpski-uber-srbija-cargo/



Jedan odgovor na temu "Car:go – Naručite vožnju preko mobilnog telefona"

  1. Pingback: Car:go privukao potencijalne investitore | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login