„Budi donor, postani heroj“ – Prilika za humanost na festivalu „Egzit“

HUMANOST, IZDVOJENO, KAMPANJE  
„Budi donor, postani heroj“ – Prilika za humanost na festivalu „Egzit“

SJAJNA KAMPANJA!

Kampanja „Budi donor, postani heroj“ već sedam meseci se sprovodi u Vojvodini. Kampanji su se priključili poznati glumci, muzičari i sportisti, kao i puno ljudi koji su čuli za ovu akciju. Donorsku karticu možete da potpišete na gotovo svim manifestacijama koje se održavaju u Novom Sadu.

Ova kampanja, u kojoj učestvuje većina koja čeka na transplantaciju ili su dobili novi organ, na teritoriji Vojvodine, za promociju zaveštanja organa koriste kulturne, sportske, muzičke manifestacije. Ove godine volonteri će deliti promo materijal na muzičkom festivalu „Egzit“ i kod njih ćete moći da potpišete donorsku karticu. Volonteri kažu da su spremni i da očekuju da će posetioci egzita biti humani kao i posetioci koji su bili na „Tamburica festu“ i „Sinema siti“ festivalu kada je karticu potpisalo više stotina ljudi. Kolegijum „Sinema siti“ festivala bio je jedinstven u odluci da se uključi u kampanju promocije zaveštanja organa.
„Videćemo sa Pan transplantom koliki će biti broj potpisanih kartica, ali Sinema siti je ove godine imao rekordnu posećenost i ono što je važno širili smo svest o značaju transplantacije, vest o ovome će se širiti dalje i to je naš cilj i sigurni smo da smo u tome uspeli“, rekla je Anđelka Janković iz „Sinema siti“ festivala.

Zahvaljujući humanitarnoj akciji koju su prijatelji Darije Kostić iz Novog Sada organizovali za nju, ona već tri godine živi sa novim bubregom, koji je dobila u Moskvi. Njeni prijatelji su tu akciju nazvali „Devojka koja voli život“. Darija Kostić kaže da se sad oseća bolje nego pre bolesti i da zaista čovek nauči da ceni ono što ima. „Ja sam se godinu dana posle transplantacije udala, imam najdivnijeg čoveka pored sebe, bavim se prevođenjem, muzikom kao i ranije, imala sam nedavno koncert“, rekla je Kostićeva.

Viktorija Tamaši Babić iz Novog Sada od svoje 14-te ima novu jetru i novi bubreg, transplantacije su urađene u Parizu. Viktorija kaže da je završila i srednju školu i likovnu akademiju, magistrirala, da vodi likovni atelje već 15 godina, a rodila je sina Nikolu koji sada ima devet godina.

DONESI DOBRU ODLUKU – DONORSKA KARTICA TE ČEKA!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login