Cookbook CMS – Srpsko rešenje koje će dostojanstveno parirati Wordpress-u i Drupal-u?

IT TEHNOLOGIJE  
Cookbook CMS – Srpsko rešenje koje će dostojanstveno parirati WordPress-u i Drupal-u?

SJAJNE VESTI za IT u Srbiji!

Ekipa koju čine Velimir Matić (VizioArt), Matija Vujović (Kitchen), Filip Arnerić (Kitchen) i Nikola Plavšić (VizioArt) napravili su CMS Cookbook koji će po svim izgledima izaći na tržište kao veliko osveženje za sve CMS-ove koji se danas rade.

Cookbook je savremeni CMS izgrađen na Laravel framework-u koji konkuriše WordPress-u i Drupal-u. Ovaj CMS je nastao kao potreba da se napravi jedno sveobuhvatno rešenje za upravljanje sadržajem, a koje će pokriti sve stvari dobre pakse iz postojećih rešenja, kao što su WordPress i Drupal, i sa druge strane integisati rešenja za probleme koji su se iskristalisali sa postojećim verzijama iz WordPress-a i Drupal-a.

Cookbook je nastao kao proizvod saradnje dve agencije: Digitalne agencije VizioArt i agencije za oglašavanje Kitchen iz Češke.
Članovi tima uvideli su da postoji problem neusaglašenosti između rešenja koje su koristili za upravljanje sadržajem (CMS) i modernih tehnologija. Ujedinjeno su otpočeli razvijanje novog rešenja, a tokom ispitivanja tržišta uvideli su potencijal da proizvod iznesu iz svoje organizacije i ponude ga agencijama sa sličnim potrebama.

„Laravel je mlad framework ali je jako brzo napredovao i sticao popularnost, to je dovelo do neravnoteže u broju korisnika i rešenja koja se nude u ovom segmentu tržišta. CookBook je napravljen na Laravel-u sa ovim na umu, što čini krivu učenja za developere koji već koriste ovaj framework zanemarljivom, i omogućava im da CookBook koriste u novim ili već postojećim projektima veoma lako, kao i bilo koji drugi Laravel paket. S’ obzirom na to, smatramo da će naš proizvod biti veoma interesantan ovoj niši korisnika koja nije mala (Laravel je najkorišćeniji PHP framework trenutno sa velikim trendom rasta), i to je prvi smer u kom ćemo iskoračiti. Želimo da naš proizvod prvo njima približimo i da se pozicioniramo kao najbolji CMS na Laravel-u. Što planiramo da postignemo prvenstveno kroz rad i komunikaciju sa zajednicom.“

STARTIT je vodio razgovor sa Nikolom Plavšićem koji u celini možete videti na adresi:
START IT

SVAKA ČAST!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login