Vimbldon 2015 – 4. kolo (osmina finala) – SJAJNI NOVAK

TENIS  
Vimbldon 2015 – 4. kolo (osmina finala) – SJAJNI NOVAK

SJAJNI NOVAK ĐOKOVIĆ u četvrtini finala Vimbldona!

Prolaz u četvrtinu finala, od naših preostalih takmičara, ostvario je samo Novak Đoković!

– Novak je posle meča, koji je trajao dugo i to sa nastavkom drugog dana, uspeo da izađe kao pobednik. Rezultatom 6:7 (6), 6:7 (6), 6:1, 6:4, 7:5 plasirao se u četvrtinu finala. On je čestitao Kevinu Andersonu na sjajnoj partiji i rekao da je ovo bio jedan od najtežih mečeva u njegovoj karijeri, a pogotovo najteži meč na Vimbldonima. Kevin Anderson je imao neverovatnih 40 as poena, što samo govori kako je težak zadatak imao Novak Đoković.
„Osećao sam se bespomoćno dok je Kevin servirao“ – konstatovao je Novak nakon meča.

Naredni protivnik Novaka Đokovića je Marin Čilić sa kojim je igrao 12 puta i nijednom nije izgubio.
Interesantno je da se ovaj uspeh poklopio sa 30-godišnjicom od kako je njegov trener Boris Beker osvojio prvi pehar na Vimbldonu.
„Nisam znao da je u pitanju jubilej. Mislim da će se on počastiti čašom vina, ja čašom vode, pa da proslavimo tu sjajnu stvar!“ – rekao je Đoković.

NOLE Srećno u nastavku!

– Jelena Janković je igubila od Agnješke Radvanske sa 5:7 i 4:6 i tako završila učešće na Vimbldonu. Nakon meča Jelena je imala vrlo zanimljivu analizu susreta i iznela puno zamerki na račun suđenja.

– Viktor Troicki nije uspeo da pobedi Vaseka Pospišila u osmini finala i izgubio je rezultatom 6:4, 7:6(4), 4:6, 3:6, 3:6. Vasek će se posle preokreta sastati sa Endi Marejom.

– Nenad Zimonjić i Marćin Matkovski su u četvrtfinalu izgubili od Žan-Žulijena Rožera i Orije Tekaua rezultatom 4:6, 3:6 i 6:7. Oni nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Vimbldona.

Pogledajte kako je bilo na meču Novaka i Kevina:



Jedan odgovor na temu "Vimbldon 2015 – 4. kolo (osmina finala) – SJAJNI NOVAK"

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login