Milica Carević – Buduća prvakinja u šahu

OSTALI SPORTOVI  
Milica Carević – Buduća prvakinja u šahu

SJAJNE VESTI!

Talentovana devojčica Milica Carević ima tek 10 godina, a od svoje sedme godine trenira šah. Osvaja sva prva mesta na takmičenjima. Milica ima treninge četiri puta nedeljno, a sa svojim ocem svaki dna odigra nekoliko partija šaha. Ona je puna energije i želje za sticanjem novih znanja. Obzirom da je talentovana potrebno je samo pravilno usmeriti njena interesovanja i uspeh je prilično izvestan. Njen šahovski uzor je Aljehin. Milica naglašava da je važno verovati u sebe i imati koncentraciju. Da je talentovana za šah, kaže, otkrio je tata, tako da trenira svakodnevno već tri godine. Šah najviše uči iz knjiga a redovno igra i sa svojim ocem. Odigraju dnevno i po pet partija šaha i Milica kaže da su skoro isti.

„Pre dve godine sam bila prvak Beograda i ove godine sam bila prvak Beograda. Išla sam na državno takmičenje – tamo sam bila prva u rešavanju problema, bila sam druga u redovnom šahu i u ubrzanom šahu“, kaže Milica.

„Pošto mi imamo sekciju u njenoj osnovnoj školi ‘Braća Baruh’ ona se tad prijavila, došla je kao kec na deset, kao što vole ljudi da kažu. Došla je na tu sekciju i od samog prvog, drugog časa, primetilo se da ona dosta dobro to kapira, voli, i da je šah čini srećnom“, kaže učitelj šaha u klubu „Delfin“ i šahovski sudija Dragan Josipović.

Milica Carević je posvećena i školi, marljivo i vredno uči pa je i odličan đak. Kada krene u peti rezred osnovne škole Milica kreće i u prvi razred muzičke škole. Najviše voli flautu koju će i da svira.



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login