Zaječarska gitarijada 2015

DOGAĐAJI, MUZIKA  
Zaječarska gitarijada 2015

SJAJNE VESTI!

Od 29.07. – 01.08.2015. godine održaće se 49. Gitarijada u Zaječaru.
Svi ljubitelji dobrog zvuka će biti u prilici da slušaju poznate bendove i pevače, a takođe i neke od demo bendova.
Za sada je poznato da će publiku zabaviti poznati hrvatski muzičar Gibonni zajedno sa Vlatkom Stefanovskim. Gibonni je nastupao u Zaječaru 1987. sa bendom „Osmi putnik“.
Darko Runderk Cargo Trio, Nikola Vranjković, Električni orgazam, Galija, Genracija 5, Therapy, Laibach, Kerber, Dubioza kolektiv, Van Gogh i Hard time biće velika poslastica za uživaoce ove muzike koji posete festival.

Takođe na gitarijadi će nastupiti Guano Apes za kojim vlada veliko interesovanje.

Guano Apes su formirani 1994. godine, a uspon benda započeo je, dve godine nakon osnivanja kada su, sa već legendarnom pesmom „Open Your Eyes“ pobedili na takmičenju bendova “Local Heroes” koje je organizovala Nemačka TV stanica VIVA. Uz aktuelni „Offline“ (2014) objavili su još četiri studijska albuma: „Proud Like a God“ (1997) „Don’t Give Me Names“ (2000) „Walking on a Thin Line“ (2003) i „Bel Air“ (2011).

Ukoliko želite da budete deo ROCK KAMPA potrebno je da svoje mesto rezervišete. Mladi iz Srbije i regiona opredeljeni za ovakav vid smeštaja čine naš kamp jedinstvenim i nezamenjivim festivalskim iskustvom. Smeštaj u ROCK KAMPU je potpuno besplatan a kao učesnik dobijate i jedan obrok u toku dana. Ovaj kamp je sada već tradicionalno najpopularnije mesto okupljanja svih posetilaca Gitarijade.

U takmičenju DEMO bendova nakon sabiranja glasova poznata su imena polufinalista koji su odabrani online glasanjem.
Selekciona komisija 49. Gitarijade u sastavu: Branimir Lokner (predsednik), Nenad Kuzmić, (član), Dragiša Radulović (član), Igor Polak (član), i Marko Ranđelović (član), rezimirala je obrađene podatke i konstatovala, da su se u završni program 49. GITARIJADE, na osnovu online glasanja plasirali sledeći bendovi:
1. KRSTAŠI / SRB, Kraljevo (1885 glasova)
2. ROBINOVI HUDOVI / BiH, Banja Luka (1725 glasova)

Guano Apes – Open Your Eyes



Jedan odgovor na temu "Zaječarska gitarijada 2015"

  1. Pingback: Gibonni i Vlatko Stefanovski nastupili na 49. Gitarijadi u Zaječaru | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login