Mlada košarkaška reprezentacija Srbije u polufinalu prvenstva Evrope u košarci

KOŠARKA  
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije u polufinalu prvenstva Evrope u košarci

SJJAJNI MLADI KOSARKASI!

Nasa mlada košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u košarci koje se održava u italijanskom gradu Linjanu.

Mladi momci su u četvrtfinalu pobedili vršjake iz Litvanije rezultatom 82:69. Po četvrtinama je bilo 17:13, 30:8, 15:24 i 20:24. Fenomenalni momci su pokazali zašto smo zemlja košarke i zašto se mi igramo. Mi posao ne odrađujemo, nego jednostavno igramo, jer mladost i želja da pokažu šta znaju i umeju prerasta u jedan vid opuštene igre sa protivnicina. To uvek rezultira uspehom, te je lepota uživanja za oko gledaoca mnogo veća.

Opet, treba se vratiti na pojam TIM! Kao što su mladi fudbaleri imali TIM tako i ovi mladi momci pokazuju od čega su satkani i šta znači kad se igra složno i timski. Ukoliko nastave sa dobrim partijama imaće mnogo dobre izglede da prođu i sledećeg protivnika Tursku, koja je posle dva poraza u prvoj fazi, pobedila Letoniju sa 72:58. U drugom polufinalu snage će odmeriti mlade nade Španije i Francuske.

Posle napornih treninga, crtanja akcija, uigravanja, pravljenja raznih kombinacija za napad i odbranu, momci su pokazali da su dostoji polufinala. Pobeda nad Litvanijom nije samo pobeda u košarkaškom smislu nego je to poruka svim mladim košarkašima da se svaki rad isplati i da će uvek napor, vera, želja i inicijativa uvek dati uspeh.

Momci su pre ove utakmice ostvarili 7 pobeda i došli u četvrtfinale za koje su stručnjaci smatrali da je „najteža utakmica na svim košarkaškim turnirima“, što su mladi momci prihvatili i u odlučnoj utakmici pokazali ko je bolji. U jednom trenutku imali su +29 ali je to na kraju smanjeno jer ipak nedostaje malo više iskustva, što će nadamo se steći u narednim utakmicama.

Meč mladih nebeskih udica igra se od 21h u subotu. Podrzimo mlade nade!!!

Pogledajte kako je to izgledalo na meču:

SREĆNO MOMCI!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login