16. „Scena fest“ u Inđiji

DOGAĐAJI, FILM, MUZIKA, UMETNOST  
16. „Scena fest“ u Inđiji

SJAJNE VESTI IZ INĐIJE!

Kulturni centar Inđija kao i prethodnih godina, organizovao je 16. „Scena festival“ koji traje od 17. do 26. jula 2015. godine.

Pokrovitelj letnjeg festivala je Opština Inđija, a publika će kroz desetodnevni centralni događaj kulture moći da bira između muzičkog, likovnog, pozorišnog i virtuelnog segmenta programa.
Umetnički program festivala, počeo je u petak 17.jula, izložbom fotografija iz projekta „Radovi u (t)oku“, autora Aleksandra Rapića u galerijskom prostoru kuće Vojinovića.
U subotu 18.jula, festival je zvanično otvoren koncertom akustičnog kvarteta „Frajle“.
19.jula u velikoj sali Kulturnog centra, glumac Radoslav Rale Milenković, izveo je mono dramu „Naši dani“ rađenu po tekstovima Radoja Romanovića i Vladislava Petkovića Disa.
Film „Ničije dete“ prikazan je u ponedeljak, a posle projekcije filma u bašti KC Kafea usledio je koncert poznatog hip hopera Marčela u pratnji benda „Napeti quintet“.
Sledećeg dana 21. jula usledelo je prikazivanje pozorišne predstave „Plastika“, komedijske drame za dve žene u najboljim godinama, a glavni protagonisti su bile glumice Nela Mihailović i Suzana Petričević, koja je po tekstu Stevana Koprivice režirala ovaj pozorišni komad.

U sredu 22. jula, na repertoaru u 20,30 časova biće prikazan film „Jednaki“ a posle projekcije filma nastupiće Rambo Amadeus sa bendom „Two Winettous & One more“.

Nakon brojnih nastupa u Inđiji i okruženju, nagrada i priznanja, predstava „Ljubavnik velikog stila“ pozorišne radionice Kulturnog centra poslednji put će pred inđijskom publikom biti izvedena u četvrtak 23. jula od 20.30 sati.
Film „Neposlušni“, rediteljke Mine Đukić biće na repertoaru u petak 24.jula od 20,30 časova, a od 22,00 časa publiku će nakon projekcije filma zabavljati muzički sastav „Đura i mornari“ u bašti KC Kafea.
Subota 25.jula u uobičajenom terminu od 20,30 časova biće izveden kabare Radeta Marijanovića „Nova dobra stara vremena“.
U nedelju 26.jula, koji je ujedno poslednji dan festivala, biće otvorena izložba radova, polaznika likovne radionice Udruženje likovnih umetnika Inđije (ULUI) povodom 50 godina postojanja udruženja. Izložba će biti otvorena do 31. jula 2015. godine. Zatim će se u redovnom terminu 20,30 časova u velikoj sali Kulturnog centra prikazati film „Tmina“ koji na ovogodišnjem „Festu“ prikazan u programu „Microwave / Srpski film“. Glumica Sonja Kovačević, koja je rodom iz Inđije, dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu u tom filmu a čast da zatvori Festival pripala je poznatom glumcu, Sergeju Trifunoviću koji sa bendom „Užička republika“ od 22,00 sata u bašti Kafea KC, uživo nastupa i nadamo se da će prirediti nezaboravno muzičko veče.

Ulaznice za filmske projekcije koštaju 150 dinara, a za pozorišne 250 dinara, i mogu se kupiti na blagajni Kulturnog Centra Inđija.



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login