Košarkašice Srbije do 19 godina starosti pobedile Brazil

KOŠARKA  
Košarkašice Srbije do 19 godina starosti pobedile Brazil

SJAJNE VESTI NAM DONOSE MLADE KOŠARKAŠICE SRBIJE!

Ruski grad Čehov je mesto odigravanja Svetskog prvenstva za košarkašice do 19 godina starosti. Juniorska reprezentacija Srbije, pod vođstvom selektora Zorana Tira, ostvarila je svoju drugu pobedu, i zauzela drugo mesto u grupi „D“. To nam je bilo dovoljno za prolazak u osminu finala gde smo za protivnika dobili mladu ekipu Kanade, koja je trećeplasirana u svojoj „C“ grupi.

Naše košarkašice su loše počele i prve četvrtine pri rezultatu 12:22, i najveći optimisti nisu se nadali pobedi. Manjak od 10 poena posle prve četvrtine utakmice, te samog lošeg početka druge četvrtine, kada protivnice u 12 minuti povećavaju prednost na 15 koševa, i kada nam je malo šta polazilo za rukom, niko ne veruje u preokret. Tada naš kapiten Julijana Vojinović i sve raspoloženija Snežana Bogičević, povezuju naše redove, hvataju rezultatski priključak pa se na poluvreme odlazi sa prihvatljivom razlikom 31:33.

U drugom poluvremenu naše igračice, svesne da je prednost dostižna, dobijaju krila i sve boljom igrom, vraćaju rezultatsku prednost na našu stranu 36:33. Počinje žestoka borba, igra se koš za koš, a naše igračice velikom borbenošću i sve boljim skokom pod oba koša, zadržavaju minimalnu prednost, te je treća četvrtina završena rezultatom 50:48 u našu korist.

Poslednja četvrtina protiče u neizvesnoj borbi, a u 33. minuti trojkom Julijana Vojinović prednost je na našoj strani  56:53. Igra se žestoko pod oba koša, neizvesnost kulminira, pa 57 sekundi pre kraja meča Aleksandra Katanić izjednačuje rezultat 67:67, što je bio konačan rezultat regularnog dela meča.

Posle kraćeg odmora, igrao se produžetak od 5 minuta, a reprezentetativke Srbije vide svoju šansu, i sa većom željom i odlučnošću, prilaze meču. Razigrale su se kapiten Julijana Vojinović, Katarina ZecAleksandra Katanić, Kristina Arsenić i Snežana Bogičević, pa je rezultat dobre igre konačni trijumf nad selekcijom Brazila 80:75, i osvajanje drugog mesta u grupi „D“.

„Prosto je neverovatno koliko je ekipa bila preplašena na početku meča, koliko smo samo početničkih grešaka napravili već u prvoj četvrtini. Međutim, sve se veoma brzo promenilo u našoj igri. Tek kad smo došli u situaciju da zaostajemo 15 poena razlike, pokazali smo neverovatnu želju i energiju, imali pravi pristup do kraja utakmice što je bilo presudno za našu pobedu. Želim da čestitam svim igračicama, a posebno Vesni Despotović koja me je uspešno zamenila na klupi posle isključenja. Jednostavno nisam mogao da pređem preko neujednačenog sudijskog kriterijuma. Definitvno su postojala dva aršina što su svi mogli da vide. Sledi nam duel protiv selekcije Kanade, svakako najvažniji na šampionatu. Radi se o dobroj. čvrstoj i disciplinvanoj ekipi. Ipak, najveći problem što mi još uvek nsimo svesni koliko možemo i kako ćemo odigrati. Nadam se da ćemo dobro početi, da neće biti oscilacija i da ćemo se boriti do samog kraja“, rekao je Zoran Tir, selektor ženske juniorske reprezentacije Srbije.

BRAVO DEVOJKE!
SAMO NAPRED!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login