Posao za medicinske sestre u Kataru

MEDICINA, POSAO  
Posao za medicinske sestre u Kataru

SJAJNE VESTI ZA MEDICINSKE SESTRE!

Katar, koja je jedna od najbogatijih zemalja na svetu, sa 2,4 miliona stanovnika gde većinu čine stranci, sa najmanjom stopom kriminala, nudi posao medicinskim sestrama. U ovoj državi pored maternjeg jezika u širokoj primeni je i engleski jezik.

Udruženje medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara „Sestrinstvo“ otvorilo je konkurs i poziva sve zainteresovane za posao u Kataru da pogledaju sajt Udruženja „Sestrinstvo“ i saznaju više informacija. Usled nedostatka kadra medicinskih sestara, koji evidentan u celom svetu, kompanija „Brighstar Comp“, koja obezbeđuje zaposlenje radnika različitih zanimanja, odlučili su da započnu regrutovanje medicinskih sestara sa prostora Republike Srbije.

Saradnju su započeli sa Udruženjem „Sestrinstvo“ i sa najvećom medicinskom korporacijom „Hamad Medical Corp“ sa sedištem u Kataru.

Kuvajt, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati i Katar su zemlje gde se najčešće regrutuju oni koji se prijavljuju na njihove konkurse. Katar ima nameru da tokom 2015/2016 godine izgradi tri nove bolnice za zbrinjavanje žena i dece, ambulantne usluge i ustanovu za minimalno invazivno hirurgiju. Planiraju da do kraja 2015.godine zaposle blizu 4.000 medicinskih sestara.

Prednost ovog načina zaposlenja je što kompanija i Udruženje prate rad u svim etapama, od pripreme odlaska pa sve do smeštaja i rada u određenoj zdravstvenoj ustanovi.

Uslovi za rad u Kataru su jako povoljni – radna nedelja traje 40 radnih sati, vikend je slobodan, godišnji odmor plaćen (a broj dana godišnjeg odmora zavisi od pozicije i obrazovanja u rasponu 35 do 50 dana), obezbeđen smeštaj, prevoz od posla do stana. Prekovremeni sat plaća se 50% od dnevnice, a posle dve godine nudi im se besplatno školovanje. Povoljnost je što starost medicinskih sestara ne predstavlja problem, pa smenske medicinske sestre mogu da imaju do 50 godina starosti, a odgovorne sestre i do preko 60 godina starosti.
Svi kandidati sa kojima se potpisuje ugovor ostavruju pravo na licencu za rad u Kataru, besplatan prevoz do posla i nazad.

Poslodavci očekuju da se na konkurs jave fakultetski obrazovane medicinske sestre, eventualno sa završenim strukovnim studijama (jer su njima obezbeđene pozicije rukovodećih sestara) sa najmanje 2 godine radnog iskustva i solidnim znanjem engleskog jezika. Kompanija “Brightstar” je obezbedila učenje engleskog jezika u trajanju od 10 nedelja. Cena ovog kursa je 125 evra i postoji mogućnost plaćanja u 2 rate.



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login