Indonežanski investitor u Inđiji završava fabriku za proizvodnju supa i nudli

INVESTICIJE  
Indonežanski investitor u Inđiji završava fabriku za proizvodnju supa i nudli

SJAJNE VESTI IZ INĐIJE!

Indonežanske fabrika za proizvodnju nudli i instant supa „Indofood“ u Inđiji biće završeni početkom septembra umesto početkom oktobra ove godine. Investitori su istakli da se radovi brže odvijaju nego što su očekivali.
Građevinska dozvola je dobijena 28. aprila a pre toga izvršeni su svi neophodni pripremni radovi na zemljištu površine 5 ha u severoistočnoj radnoj zoni u Inđiji. Napominju da su dobili punu podršku od predstavnika opštine Inđija i sve dozvole dobili su u veoma brzom roku a trenutno čekaju i dozvolu za infrastrukturne priključke.
Obzirom da su planovi pomereni za mesec ranije već 1. oktobra stiže glavna proizvodna linija iz Saudijske Arabije za proizvodnju nudli. Nakon toga biće postavljena i ostala tehnološka oprema. Za proizvodnju nudli koristiće se u najvećoj meri domaće sirovine.

Svečano otvaranje fabrike zakazano je za 12.12.2015. godine.

Ranije su indonežanski investitori planirali, da u Inđiji, urade hale sa postrojenjima za proizvodnju nudli i instant supa. Planirano je da se urade četiri objekta, proizvodne hale, u kojima bi posao pronašlo oko 500 radnika i koji bi pod brendom „Indomi“ a pod licencom „Infofud“ proizvodili nudle i instant supe.

Na poljoprivrednom zemljištu, gde se pre uzgajala šećerna repa, počeli su sredinom 2014. godine pripremni radovi za izgradnju prvog objekta površine od oko 4600 metara kvadratnih, i u kojem bi bilo zaposleno 80 radnika. Da se ozbiljno pristupilo radovima dokaz je završena prilazna saobraćajnica prema pomenutoj parceli, koja se izgradila u severno-istočnoj radnoj zoni, u blizini dve velike kompanije „Grundfos“ i „IT park“. 
Planirano je da se radovi završe u prvoj polovini 2015. godine, kada je planirano i svečano otvaranje.
Za izgradnju sva četiri objekta Indonežanski investitori su planirali uložiti 11 miliona evra.

Proizvodi „Indomie Nudle“ uspešno se prodaju u zemljama bivše Jugoslavije, a u poslednje tri godine i u Srbiji, preko kompanije „Indo Srbija fud“ koju je takođe osnovala „Salim & Wazaran Group“ iz Indonezije.
„Indo Srbija fud“ je uvoznik i distributer za Srbiju, Makedoniju, Bugarsku i Rumuniju.

SJAJNO!



2 odgovora na temu "Indonežanski investitor u Inđiji završava fabriku za proizvodnju supa i nudli"

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login