Milenko Sebić ispunio normu za Rio

OSTALI SPORTOVI  
Milenko Sebić ispunio normu za Rio

SJAJNE VESTI!

Reprezentativac Srbije, Milenko Sebić, ostvario je svoj san i svoj cilj, obezbedio je sebi vizu za OI u Rio de Žaneiru. Na Evropskom prvenstvu, koje je održano u Mariboru, u disciplini gađanje MK puška trostav 3×40 metaka, sa ekipom Srbije, postavio je novi državni rekord i sebi obezbedio vizu za OI, tako da je postao deveti takmičar naše reprezentacije sa ispunjenom normom. Dve godine star državni rekord, koji je bio u vlasništvu Mirosavljeva sa 1.178 krugova nadmašen je za dva kruga i sa pogođenih 1.180 krugova Milenko postaje novi vlasnik rekorda.

Ovaj skromni momak je u braku sa ruskom reprezentativkom u streljaštvu Alinom Andrejevom Ivačevom, koju je upoznao pre dve godine na turniru u Dortmundu, i rodila se ljubav na prvi pogled.
Njih dvoje su prošle godine imali neobična venčanja, prvo su se u Opštini Trstenik venčali u trenerkama svojih reprezentacija, pa su nakon tri meseca odlučili da se venčaju u crkvi Svete trojice u Trsteniku. Sebić je u finalni deo ušao kao drugoplasirani takmičar i bez obzira na konačni ishod obezbedio vizu.

Naša reprezentacija je nastupila u sastavu Milenko Sebić 1.180 krugova, Milutin Stefanović 1.169 krugova i Nemanja Mirosavljev 1.155 krugova i sa ukupno osvojenih 3.504 kruga plasirala se na peto mesto. Trijumfovala je ekipa Rusije sa novim Evropskim rekordom 3.524 kruga, drugoplasirani ekipa Nemačke sa pogođenna 3.523 kruga, a treće mesto pripalo je reprezentaciji Austrije koji su sa 3.510 krugova ,šest više od naše reprezentacije.Milutin Stefanović je ovo takmičenje završio na 12. mestu sa 1.169 pogođena kruga, dok je Nemanja Mirosavljev sa pogođenih 1.155 krugova osvojio 49. mesto. Reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru predstavljaće:

– Milenko Sebić (malokalibarska puška), Andrea Arsović (vazdušna puška)
– Jasna Šekarić (vazdušni pištolj), Ivana Maksimović (vazdušna puška)
– Dimitrije Grgić (vazdušni pištolj), Milutin Stefanović (vazdušna puška)
– Damir Mikec (malokalibarski pištolj), Stevan Pletikosić (vazdušna puška)
– Bobana Veličković (vazdušni pištolj).

Našim reprezentativcima čestitke za izborene norme, i veliku sreću na OI u Rio de Žaneiru.

SREĆNO I SAMO NAPRED!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login