12. Tandem maraton „Kragujevac-Mostar“

OSTALI SPORTOVI  
12. Tandem maraton „Kragujevac-Mostar“

SJAJNE VESTI IZ KRAGUJEVCA I MOSTARA!

Pre nekoliko dana je iz grada na Lepenici, krenuo jedanaesti tandem-biciklistički maraton „Kragujevac-Mostar“. Oni su na putu do Mostara vozili kroz Užice, Višegrad i centralnu sarajevsku opštinu Stari grad. Organizator ove manifestacije je grad Kragujevac koji je bio podpomognut sa Delta fondacijom, paraolimpijskim klubom „Junior“ i biciklističkim klubom „Radnički“, a na polasku biciklista na put prisustvovala je i Ivanka Bulić, prvi sekretar ambasade Bosne i Hercegovine u Srbiji.

Biciklista Radničkog Aleksandar Cvetković bio je takozvani „pilot vozač“, a ove godine u bicklističkom karavanu za Mostar je samo jedan tandem, u kojem je vozio jedan biciklista slabijeg vida to je Goran Nikolić. Na biciklistički karavan, koji se vozi u čast dugogodišnje saradnje i prijateljstva Kragujevca i Mostara, su bila i desetorica biciklista takmičara i rekreativaca, koji su vozili individualno.

Ovaj put dug 470 km je preneo poruke mira, prijateljstva i tolerancije.
Start je obeležila trka predškolaca iz dečije ustanove „Nada Naumović“ a pre toga su puštena jata golubova, koji predstavljaju simbol mira.

– Pri temperaturi od 37 stepeni na svim etapama, uz srdačan doček u svim gradovima kroz koje smo prošli i, uz male mehaničke kvarove, biciklisti Kragujevca stigli su u Mostar, rekao je po prispeću u grad na Neretvi. jedan od učesnika maratona dvotočkaša.

Učesnici biciklističkog pohoda iz Kragujevca juče su, u Mostaru, prisustvovali tradicionalnim skokovima sa Starog mosta u Neretvu.

SVAKA ČAST!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login