Opština Gornji Milanovac poljoprivrednicima dala bespovratna podsticajna sredstva

POLJOPRIVREDA, POSAO  
Opština Gornji Milanovac poljoprivrednicima dala bespovratna podsticajna sredstva

SJAJNE VESTI IZ GORNJEG MILANOVCA!

Budžetom lokalne uprave opštine Gornji Milanovac za 2015. godinu, te programom podsticanja razvoja poljoprivrede ovog kraja opredeljena su bespovratna podsticajna sredstva u iznosu od 13.950.000 hiljada dinara. Ovim sredstvima se pruža finansijska podrška poljoprivrednim proizvođačima na unapređenju, osavremenjavanju tehnologije proizvodnje te prilagođavanju standarda i kvaliteta tržištu Evropske Unije.

Poljoprivrednici koji su konkurisali za dobijanje bespovratnih podsticajnih sredstava mogli su računati da po korisniku, a na ime subvencije, mogu dobiti do 300.000 dinara odnosno od 30 do 60 odsto vrednosti predmeta subvencije.

Posle efikasne obrade predmeta priloženih za dobijanje kredita, te po osnovu potpisanih rešenja o odobrenju davanja kredita od strane načelnice Opštinske uprave Gorice Petrović, 44 poljoprivrednika su potpisali ugovore sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem. Na tom sastanku Mirković je zamolio gornjomilanovačke poljoprivrednike koji su dobili bespovratna podsticajna sredstva da svoj pozitivan primer razglase svojim komšijama, rođacima, u svojim mestima i okolnim selima da bi podstakli i druge poljoprivrednike iz ove opštine da konkurišu za dobijanje ovih bespovratnih podsticajnih sredstava.

Utrošena sredstva iz agrarnog budžeta po osnovu danas potpisanih ugovora iznose 2.992.702,00 dinara dok preostali iznos sredstava je 11.027.297,00 dinara.

„Novac će vam biti uplaćen već u ponedeljak, a u utorak ga možete i podići sa vaših bankarskih računa. Do utroška planiranih sredstava konkurs će biti otvoren, a najkasnije do 15. decembra 2015. godine, mada ukoliko bude imalo potrebe obezbedićemo još sredstava u ove svrhe. Želimo da pomognemo ljudima koji žele da se vrate u ruralnu sredinu i rade na selu.“ – rekao je predsednik Milisav Mirković.

Već tokom sledeće nedelje i ostali poljoprivredni proizvođači koji su konkurisali i podneli zahtev, a ispunjavaju uslove za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za poljoprivredu potpisaće ugovore sa opštinskom upravom.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login