Srbija u relativno lakoj grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine

FUDBAL, IZDVOJENO  
Srbija u relativno lakoj grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine

SJAJNE VESTI ZA SPSPKI FUDBAL!

U Sankt Peterburgu je obavljen žreb Evropskih kvalifikacija, za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine, a koje će biti održano u Rusiji.

Uoči samog žreba Srbija se našla u trećem šeširu, pa smo se plašili da ćemo u našoj grupi imati teže rivale, ali sreća je bila na našoj strani, pa nam je iz prvog šešira stigla ekipa Velsa, koja je i nosilac grupe, a iz drugog šešira nam je pripala reprezentacija Austrije, i te ekipe se smatraju relativno slabijim ekipama iz tih šešira. Ostali protivnici u kvalifikacijama su reprezentacija Republike Irske, Moldavija i Gruzija. Čelnici fudbalske reprezentacije Velsa, koja je i nosilac naše grupe, kao i njihovi navijači ne kriju zadovoljstvo ishodom žreba. Oni su se u kvalifikacijama 2013. godine sastajali sa reprezentacijom Srbije i nisu slavno prošli izgubili su Novom Sadu 6:1 i kod kuće 0:3, ali ni to im ne umanje zadovoljstvo ishodom žreba.

„Vidimo se uskoro uz Jelen pivo. Srećni smo što se vraćamo u najbolj i najluđu zemlju na svetu“ – poručio je jedan navijač Velsa putem „Tvitera“.

Zadovoljstvo ovakvim ishodom žreba ne krije ni kapiten fudbalske reperezentacije Srbije Branislav Ivanović koji je mišljenja da je grupa u koju je svrstana naša reprezentacija ubedljivo najujednačenija, pa se nada dobrom plasmanu te napominje „da smo sami birali grupu, verovatno nebismo ovako dobro izabrali“. Svi u reprezentaciji sa velikm entuzijazmom očekuju kvalifilacije.

Kvalifikacije za predstojeći Mundijal počeće 4. septembra 2016. godine, a direktno učešće izboriće pobednici devet kvalifikacioniih grupa, dok će osam najboljih drugoplasiranih selekcija to pravo tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

Ovo je 21. Prvenstvo sveta i biće održano u Rusiji od 14. juna do 15. jula 2018.godine, a Nemačka kao poslednji aktuelni šampion pokušaće to da odbrani.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine

Grupa A: Holandija, Francuska, Švedska, Bugarska, Belorusija, Luksemburg

Grupa B: Portugalija, Švajcarska, Mađarska, Farska Ostrva, Letonija, Andora

Grupa C: Nemačka, Češka, Severna Irska, Norveška, Azerbejdžan, San Marino

Grupa D: Vels, Austrija, Srbija, Republika Irska, Moldavija, Gruzija

Grupa E: Rumunija, Danska, Poljska, Crna Gora, Jermenija, Kazahstan

Grupa F: Engleska, Slovačka, Škotska, Slovenija, Litvanija, Malta

Grupa G: Španija, Italija, Albanija, Izrael, Makedonija, Lihtenštajn

Grupa H: Belgijam BiH, Grčka, Estonija, Kipar,

Grupa I: Hrvatska, Island, Ukrajina, Turska, Finska

Ceremoniji žrebanja prisustvovao je golman Crvene Zvezde, i kapiten omladinske reprezentacije Srbije, Predrag Rajković, koji je imao čast da sa bivšim ruskim reprezentativcem Aleksejem Smertinom, izvlači kuglice sa imenima reprezentacija, za sastave kvalifikacionih grupa u Okeanjskoj zoni.

Našim momcima želimo mnogo sreće i dobrih rezultata u kvalifikacijama.



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login