U narednih 5 godina mesto za 2400 novih radnika – najave iz niškog “Džonson Elektrika”

POSAO  
U narednih 5 godina mesto za 2400 novih radnika – najave iz niškog “Džonson Elektrika”

SJAJNE VESTI IZ NIŠKOG DŽONSON ELEKTRIKA!

Pre godinu i po dana kineska kompanija „Džonson Elektrik“ je u Nišu otvorila pogon za proizvodnju elektro-komponenata. U početku rada pogona bilo je zaposleno 40 ljudi, a sada ih radi 365. Plan je da se do kraja godine taj broj poveća na 582 radnika.

Ugovor koji su potpisali 2013. godine sa Vladom Srbije je podrazumevao investiciju od 15 miliona evra i zapošljavanje 1.000 radnika do sredine 2016. godine, a ulaganjem u drugu fazu predviđeno je da se zaposli još 2.400 radnika.

Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije, Grada Niša i „Džonson Elektrika“, predviđen je nastavak investiranja i proširenje kapaciteta, izgradnjom nove hale i ulaganjem 50 miliona evra, tako da će u narednih pet godina biti zaposleno još 2.400 radnika, te bi broj radnika rastao proporcionalno i 2020. godine dostigao brojku od 3.400 zaposlenih.

Grad Niš je izdao lokacijsku dozvolu i dozvolu za rad, tako da bi uskoro mogli krenuti radovi na izgradnji nove hale za proizvodnju elektro-komponenti, odmah pored postojeće hale.
„Džonson Elektrik“ će za dve godine biti najveća privatna fabrika u Srbiji po broju zaposlenih.

„Sada ulazimo u drugu fazu investicionog projekta, koji će biti veći i po broju zaposlenih i po tehnologijama koje ćemo implementirati. To podrazumeva i da će biti intenzivnija saradnja sa obrazovnim ustanovama u Nišu, poput tehničkih škola i niškog Univerziteta“ – istakao je Austin Vong potpresednik „Džonson Elektrika“.

Kada je pre godinu dana Vlada Srbije učestvovala u projektu „Džonson Elektrika“ malo je bilo onih koji su verovali da će se ova investicija isplatiti, da će se radnici u ovolikom broju zaposliti, da će proizvodnja krenuti. Sada nakon vidljivih rezultata, ne preostaje im ništa drugo, već da čestitaju.

MI TAKOĐE ČESTITAMO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login