Konkurs za neafirmisane i talentovane džez pevače na Nišvilu

MUZIKA  
Konkurs za neafirmisane i talentovane džez pevače na Nišvilu

SJAJNE VESTI SA NIŠVILA!

Već sedmu godinu za redom kompanija NIS podržava Nišvil muzički džez festival. Želja im je da doprinesu razvoju i promociji kulturnih vrednosti i afirmaciji talentovanih muzičara širom zemlje, sa svojim sloganom „Budućnost na delu“, i da zaljubljenici džez muzike uživaju.

Džez je specifičan muzički pravac nastao krajem 19. veka u Nju Orleansu (SAD) sa korenima u afričkoj tradicionalnoj muzici. Džez je prvenstveno bio narodna muzika porobljenog crnačkog naroda u Americi da bi vremenom dobio status umetnosti i osnova bluz i rokenrol muzike. Značenje reči „Jazz“ je nepoznata ali se predpostavlja da je bila vulgarna.

Raspisan je konkurs za neafirmisane i talentovane džez pevače svih uzrasta, sa nazivom „Daj glas za Nišvil“. Ovaj konkurs traje do 3.avgusta 2015. godine.

Svi zainteresovani više informacija mogu da pronađu na sajtu NIS-a http://www.nis.eu/nisvil-2015, a prijave mogu dostaviti najkasnije do 3. avgusta 2015. godine na adresu nisville AT nis.eu

Koja će četiri kandidata nastupiti na Youth Stage u okviru Nišvil džez festivala odlučiće stručni žiri u kojem se nalaze:
– džez pevačica i prošlogodišnja dobitnica nagrade za životno delo Nada Pavlović
– etno džez pevačica Snežana Spasić
– Oliver Katić – pevač, kompozitor i lokalni pedagog
– Ivan Blagojev – direktor Nišvil festivala

Rezultati konkursa biće objavljeni u četvrtak, 6. avgusta 2015.godine, na sajtu www.nis.eu

Oni koji budu izabrani za najbolje takmičare, njih četvoro, će dobiti priliku da nastupe na najvećem džez festivalu u regionu, dobiće i po dve propusnice za kompletan program Nišvil festivala 2015. godine. Organizatori su im pružili mogućnost da učestvuju u muzičkoj radionici zajedno sa profesionalnim i renomiranim izvođačima džez muzike iz čitavog sveta. Za pobednike je obezbeđen i smeštaj tokom trajanja festivala.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login