Partizan otputovao u Rumuniju na duel sa Steauom

FUDBAL  
Partizan otputovao u Rumuniju na duel sa Steauom

Prvak Srbije, ekipa beogradskog Partizana, će u sredu 29.07.2015. godine od 20:30 časova u Bukureštu protiv ekipe Steaue igrati utakmicu 3. kola kvalifikacija Lige šampiona. Revanš utakmica se igra za sedam dana u Humskoj u Beogradu.

Ako prođu ovaj dvomeč, čeka ih još jedna eliminaciona runda sa kojom bi se završile eliminacije i došlo do formiranja grupa za dalji nastavak takmičenja u Ligi šampiona. Danas oko 11:00 časova fudbaleri Partizana su sleteli na aerodrom u Bukureštu vidno raspoloženi, jer im je putovanje na momente bilo dirljivo, pilot ih je zamolio za autograme svih igrača crno-bele ekipe, kako bi ih potom poklonio sinu kolege koji je poginuo na Kosovu i Metohiji. Još jedna slučajnost na tom putovanju je bila, kopilot aviona je Italijan, pa prepoznavši Valerija Božinova koji je veći deo svoje karijere proveo u Italiji igrajući za tamošnje klubove, pozdravio sa njim i ostalim igračima i poželeo im dobar rezultat. Zanimljivost je da će utakmica biti odigrana bez prisustva publike, zbog kazne rumunskom klubu.

Steaua je ozbiljan protivnik, duži niz godina je među vodećim ekipama rumunskog šampionata, njihov napad je mnogo bolja tačka nego odbrana pa fudbalerima odbrane ekipe Partizana neće ni malo biti lako da zaustave njihove nalete.

Fudbaleri Partizana ne haju mnogo na izjave gazde Steaue Điđija Bekalija, koji pre početka ovog dvomeča, podižući elan svojoj ekipi, već najavljuje planove o „proleću u Evropi“. Crno-beli se uzdaju u svoju pametnu igru kojom žele ostvariti što povoljniji rezultat u Bukureštu, pred revanš u Beogradu, i napominju da im je prednost što domaćin nastupa pred praznim tribinama tako da im je podrška sa te strane izostala, jer opšte je poznato da su navijači „trinaesti igrač“.

Kada je o prvom meču sa Steauom reč, crno-beli su na put poveli sledeće igrače:

Golmani: Živko Živković, Kljajić
Odbrana: Fabrisio, Nemanja Petrović, Vulićević, Ćirković, Balažic, Bogosavac
Vezni red: Ilić, Trujić, Jevtović, Babović, Brašanac, Ninković, Andrija Živković, Lukić
Napad: Božinov, Umaru, Šaponjić.

Fudbalerima Partizana, poželećemo mnogo sreće i dobar rezultat u Bukureštu, i prolazak u sledeću rundu.

SREĆNO MOMCI!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login