Vlade Divac „renovirao“ Sakramento Kingse

KOŠARKA  
Vlade Divac „renovirao“ Sakramento Kingse

SJAJNE VESTI IZ SAKRAMENTA!

Pre više od 13 godina, Sakramento Kings, je bila jedna od najboljih NBA ekipa i imali su tim za svaki respekt: Divac, Stojaković, Bibi, Veber, Kristi, Turkoglu i ostali. Generacije su zbog njih i njihove igre, ostajali budni do ranog jutra, da ih gledaju i uživaju u njihovim potezima sa loptom. Predrag Peđa Stojaković je ostao zapamćen kao jedan od najboljih igrača „kraljeva“, pa su mu se odužili povukavši dres koji je on nosio, dres sa brojem 16, pod svodove dvorane, i više ga niko neće nositi.

Legendarni centar Sakramento Kingsa Vlade Divac, se vratio u „kraljeve“ na funkciju potpredsednika zaduženog za sportska pitanja. Za zadatak sebi je postavio cilj da „kraljevima“ vrati „duh igre“ onakav kakav je vladao kada su on, Peđa, Bibi, Veber i ostali ostavljali srce na terenu i oduševljavali publiku. Dokaz da se ozbiljno pristupilo poslu je i pozivanje Peđe Stojakovića i Bobija Džeksona, takođe člana slavne generacije, da mu se pridruže u radu Uprave „kraljeva“ i da zajedno naprave ekipu koja bi ponovo harala NBA ligom i vratila slavu i posle nekoliko sezona našla se u plej-ofu i napokon osvoje zlatni prsten.
Po dolasku u klub Divac je odlučio da prekine saradnju sa Dinom Oliverom, koji je radio kao analitičar u klubu a jedno vreme i kao „direktor za igrački kadar“, jer mu se nije svidela njegova politika da se igrači dovode i otpuštaju samo iz razloga kakva im je „napredna statistika“.

Od početka ovog „prelaznog roka“, u tim iz Kalifornije stigli su Rejdžon Rondo, Kosta Kufos, Vili Kauli-Stajn, Keron Balter, Kvinsi Ejsi, Džejms Anderson, Marko Belineli, a onda i momak koji je briljirao u Letnjoj ligi u Las Vegasu, Set Kari, mlađi brat MVP-a NBA lige, Stefa Karija, i oni bi trebali da pomognu da se „kraljevima“ vrati slava i igra iz najboljih godina.

NBA je, pre svega, jedan ozbiljan biznis i bilo bi neozbiljno pomisliti da će gazde smatrati uspehom ako se „lepo igra“, a ne bude rezultata. Ali, vodeći se onim principom da će dodavanje iza leđa i bacanje za loptu čak i u publiku dovesti i neke nove klince na tribine, Divac kao da poručuje „te stvari nikada nećete naći ni u jednoj jedinoj statistici, ali ako ih imate kao identitet tima – taj tim može samo da ide ka vrhu, ne nizbrdo“.

Divcu i Peđi zajedno sa upravom i igračima želimo brz povratak na stare staze i da vrate slavu Sakramento Kingsu.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login