Atletičar Elzan Bibić osvojio zlatnu medalju u trci na 3.000 metara u Tbilisiju

ATLETIKA  
Atletičar Elzan Bibić osvojio zlatnu medalju u trci na 3.000 metara u Tbilisiju

SJAJNE VESTI DONOSE JUNIORI!

U nedelju 26.07.2015. godine na stadionu „Mikeil Meski“ u Tbilisiju otvoren je 13. letnji Evropski olimpijski festival mladih (EJOF), a čast da nosi zastavu Srbije, na ceremoniji otvaranja, imala je Katarina Lazović, kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije. Za većinu naših mladih takmičara ovo će biti najveće takmičenje koje su doživeli do sada, a za neke će ovo biti prvi korak za osvajanje medalja.

Srbiju će na 13. letnjem EJOF-u predstavljati 62 sportista u pet individualnih sportova – plivanju, atletici, gimnastici, džudou i biciklizmu, kao i muška i ženska odbojkaška selekcija i muška košarkaška reprezentacija.

U utorak 28.07.2015. godine naši mladi atletičari su umali uspešan dan, šesnaestogodišnji Novopazarac Elzan Bibić, osvojio je zlatnu medalju u trci na 3.000 metara rezultatom 8:50,10 stotinki, i doneo reprezentaciji Srbije prvu medalju mladih sportista u Gruziji. Kao drugoplasirani ciljom je prošao reprezentativac Turske Nurkan Datekin rezultatom 8:54,91 stotinka, a Italijan Tindaro Liza sa istrčanim vremenom 8:56,65 stotinki.

Za drugu medalju pobrinula se reprezentativka Srbije Tamara Mićević koja je osvojila je srebrnu medalju u trci na 3.000 metara rezultatom od 9:59,07 minuta.

Prvo mesto osvojila je Van Es Diane iz Holandije sa 9:58,49 stotinki  a treća je bila Tink Justine Norbert iz Belgije sa 9:59,81 stotinki.

Tamara se odlično snašla u finalu, s obzirom da je mlađa godinu dana od ostalih takmičarki. Imala je treće vreme, ali je uspela da u drugom finišu isprati pobednicu koja je dovela do drugog mesta. Trčala je hrabro i strpljivo, čekajući svoju šansu – rekao je trener Zuković.

I sreda nam donosi radosne trenutke, atletičari Elzan Bibić i Tamara Mićević osvajaju srebrne medalje u trci na 1.500 metara.Bibić je postigao rezultat 4:01,62 minuta, dok je Mićevićeva u konkurenciji devojčica završila trku u vremenu 4:34,35 minuta.

„Oboje su jako umorni od jučerašnjih trka, međutim, borili su se do samog kraja. Trčali su hrabro po velikoj vrućini. Zaista je ogroman uspeh osvojiti za dva dana po dve medalje. Pokazali su da su budućnost našeg sporta i da možemo od njih da se nadamo još većim uspesima“ – rekao je selektor juniorske reprezentacije Srbije Edin Zuković.

Dan je upotpunila džudistkinja Nadežda Petrović, osvajanjem bronzane medalje savladavši reprezentativku Turske Beder Tugče.

Olimpijski dani mladih Evrope u Tbilisiju završavaju se 31. jula

SVAKA ČAST!



2 odgovora na temu "Atletičar Elzan Bibić osvojio zlatnu medalju u trci na 3.000 metara u Tbilisiju"

  1. Pingback: Na igrama u Tbilisiju (EJOF) Srbija osvojila 9 medalja | Sjajne Vesti

  2. Pingback: Elzan Bibić osvojio evropsko zlato u Tbilisiju na 3000 metara i izborio polufinale trke na 800 metara | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login