Bazen Čair do kraja oktobra u novom izdanju

UREĐENJE GRADOVA, VATERPOLO  
Bazen Čair do kraja oktobra u novom izdanju

SJAJNE VESTI SA NIŠKOG ČAIRA!

Pre dva dana su zvanično započeli radovi na rekonstrukciji zatvorenog bazena Čair u Nišu, a radove će izvoditi „Alfako inžinjering iz Čačka.

Bazen bi ovom rekonstrukcijom trebao da bude sigurniji i da dobije savremeniji izgled. U planu je saniranje betonskih greda i stubova, zatim rekonstrukcija mokrog čvora i instalacije vodovoda, kanalizacije i grejanja i instaliraju se dve klima-komore. Radovi na rekonstrukciji bazena bi trebali trajati 90 dana.

Žan Stefanović, pomoćnik direktora Sportskog centra Čair, koji i kontroliše radove kaže :

„Predviđeno je da budu instalirane dve klima, jedna za ventilaciju i druga za ovlaživanje vazduha. Zatim, da se uradi kompletna rekonstrukcija mokrih čvorova, sanitarnog bloka, solarijuma dečijeg bazena, zatim rekonstrukcija instalacija vodovoda, kanalizacije i grejanja. Ono što je najvažnije biće urađena sanacija betonskih greda i stubova pošto malter otpada sa krova. Takođe, biće uređene i stepenice na ulaznom delu bazena“.

Radovi na rekonstrukciji bazena bi trebali trajati 90 dana.

Za vreme radova Olimpijski bazen će tokom septembra meseca biti zatvoren desetak dana za kupače, dok će rekreativci i članovi kluba nesmetano moći koristiti bazen za svoje obaveze i potrebe.

„Tokom septembra će sigurno rekreacioni i dečiji bazeni biti zatvoreni za kupače. Za vreme letnje sezone neće biti zatvaranja bazena jer su najveći radovi predviđeni za septembar“ – ističe Stefanović.

„Prema planu, radovi na rekonstrukciji bi trebalo da budu gotovi do kraja oktobra, a vrednost je oko 70 miliona dinara što plaća Grad Niš iz kreditne linije“ – kaže Žan.

Svi bazeni u Nišu su bezbedni za kupače, potvrdio je Institut za javno zdravlje, koji redovno kontroliše ispravnost vode u bazenima. Odgovorni napominju da na očuvanju ispravnosti vode i njenog kvaliteta najviše utiču sami kupači, i savetuju kupačima da obavezno nose papuče, da ne izbegavaju dezo-barijere, odnosno kadice za dezinfekciju stopala pri ulasku u bazen i pri izlasku iz toaleta. Još jedan savet pri ulasku u bazen i izlasku iz bazena obavezno se tuširajte.



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login