„Mlade zvezde Knjaževca“ – Izabrano desetoro finalista

AUDICIJA, MUZIKA  
„Mlade zvezde Knjaževca“ – Izabrano desetoro finalista

SJAJNE VESTI IZ KNJAŽEVCA!

Festival Kulture mladih Srbije (FKMS), je republički festival koji se održava u Knjaževcu, a pokrovitelji festivala su Ministarstvo za kulturu i Opština Knjaževac, dok je izvršni realizator Dom Kulture Knjaževac. Ovaj festival ima dugogodišnju tradiciju, čak od 1951. godine, kada je grupa studenata iz Timočke Krajine došla na ideju o organizovanju multikulturne smotre. Poslednjih godina održavanja ovog festivala programska šema podrazumeva raspisivanje konkursa za umetničke fotografije, otvaranje likovne izložbe, večeri zabavne i rok muzike, zastupljene su dramske i filmske večeri a na završnoj večeri nastupaju vodeće folklorne grupe iz zemlje.

Ove godine u okviru Festivala kulture mladih Srbije organizovana je takmičarska audicija za „Mlade zvezde Knjaževca“, gde je učešće uzelo četrdeset talentovanih dečaka i devojčica. Oni su se takmičili za titulu najboljih u pevanju, sviranju, recitovanju i glumi. Većina ih je po prvi put nastupala pred publikom, pa je i trema sigurno bila prisutna kod mnogih takmičara.

Uroš Stanišić, Martina Milošević i Slađana Milutinović izabrali su desetoro finalista koji će nastupiti 7. avgusta u okviru glavnog programa Festivala. Žiri u sastavu Sara Jovanović i Oliver Katić odlučiće ko će poneti titulu “Mlada zvezda Knjaževca”.

„Posebno mi je drago što se odazvao ovoliko veliki broj dece. Izabrali smo deset najboljih koji će se 7. avgusta takmičiti u super finalu. Najbolji će dobiti i vredne nagrade. Nadam se da će ova manifestacija postati tradicija”, kaže Uroš Stanišić, direktor Doma kulture.

Inače ova Audicija, gde mladi imaju priliku da pokažu svoj talenat, po prvi put se organizuje u Knjaževcu. Finalisti, njih desetoro će imati težak zadatak 07. avgusta, kada budu nastupali u okviru glavnog programa, pred mnogobrojnom publikom i stručnim žirijem.

Nadamo se da ni žiri neće imati lak posao, jer nije lako odlučiti među najboljima ko je najbolji.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login