Vaterpolisti Srbije ubedljivi protiv Japana na Svetskom Prvenstvu u Kazanju

IZDVOJENO, VATERPOLO  
Vaterpolisti Srbije ubedljivi protiv Japana na Svetskom Prvenstvu u Kazanju

SJAJNE VESTI STIŽU OD VATERPOLISTA IZ KAZANJA!

Vaterpolo reprezentacija Srbije nastavlja uspešan put ka osvajanju medalje na Svetskom prvenstvu u vaterpolu koje se održava u ruskom gradu Kazanju. Ubedljivom igrom savladana je ekipa Japana, rezultatom 19:9, po četvrtinama 2:1, 6:2, 5:3 i 6:3.
Ovom drugom pobedom naša selekcija je na čelu „D“ grupe sa osvojenih maksikalna 4 boda. Prva četvrtina je bila dosta neugodna za naše reprezentativce, jer ekipa Japana ne igra na duele već tera protivnika na maksimalno kretanje, a to je i dovelo do mršavih 2:1 na kraju prve četvrtine. Već u drugoj četvrtini stvari dolaze na svoje mesto, slomljen je otpor reprezentacije Japana, uvećali smo prednost na 6:1, a u trećoj i četvrtoj četvrtini smo odličnom igrom uvećavali prednost i krajnji rezultat 19:9, je krajnji epilog utakmice.

Najefikasniji u našoj pobedničkoj ekipi bio je Slobodan Nikić sa šest golova, Duško Pijetlović je dao četiri, Andrija Prlainović sa tri, Stefan Mitrović je dva puta bio strelac, dok su po jedan gol dali Nikola Jakšić, Dušan Mandić, Miloš Ćuk i Sava Ranđelović. U Japanu su najbolji bili Kođi Takei i Keigo Okava sa po tri gola.

U prvoj utakmici „D“ grupe reprezentacije Crne Gore i Australije igrale su nerešeno 5:5, što je po prikazanoj igri ovih reprezentacija i prilično realan rezultat.

Posle završenog drugog kola tabela „D“ grupe ima sledeći izgled
1. Srbije sa maksimalna 4 boda
2. Australija sa 3 osvojena boda
3. Crna Gora sa 1 osvojenim bodom
4. Japan bez osvojenih bodova.

Srbija će u narednom kolu, u petak od 12.00, igrati protiv Australije i ako osvoji prvo mesto u grupi plasiraće se direktno u četvrtfinale.

Reprezentaciji Srbije  priključio se Vladimir Vujasinović, trener Partizana i mlade reorezentacije Srbije. Nekada najbolji igrač sveta došao je da pomogne igračima i selektoru Dejanu Saviću, na putu do osvajanja medalje. Saradnja ova dva selektora je do sada davala pozitivne rezultate, nadamo se da će i sada ti rezultati uroditi plodom i da će naša reprezentacija osvojiti medalju, onu najsjajniju.

MOMCI SREĆNO!
MI SMO UZ VAS!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login