Nove medalje na svetskim igrama osoba sa oštećenim intelektualnim sposobnostima u Los Anđelesu

IZDVOJENO  
Nove medalje na svetskim igrama osoba sa oštećenim intelektualnim sposobnostima u Los Anđelesu

SJAJNE VESTI DONOSE SPECIJALNI OLIMPIJCI IZ LOS ANĐELOSA!

Specijalne Olimpijske igre održavaju se od 25. jula do 02. avgusta 2015. godine u Los Anđelosu. Delegaciju Srbije čini 109 članova, od toga 89 sportista, a sa njima je otputovao i Vanja Grbić globalni ambasador Specijalne Olimpijade za odbojku.

U delegaciji Srbije, koja učestvuje na Letnjim igrama Specijalne Olimpijade u Los Anđelesu, je i 15 takmičara iz Kruševca, članova Sportskog društva „Palestra“. Sedam članica „Palestre“ predstavljaju Srbiju u Unified fudbalu u ženskoj konkurenciji, četvoro će se takmičiti u plivanju, jedan u odbojci. Više predstavnika, u ekipi Sbije, ima samo Pančevo. Svi su se oni radovali odlasku na Specijalnu Olimpijadu, neki su po prvi put putovali avionom, neki će po prvi put osetiti takmičarski duh tako velikog takmičenja. Po dolasku u Los Anđelos naši takmičari su smešteni u gradu Četsvort gde su proveli tri dana.

Prvi dan takmičenja protekao je nekako mirno bez velikih uzbuđenja, takmičari su se pripremali za nastupe u svojim disciplinama a mnogi su potajno priželjkivali medalje.

I počelo je, petog dana takmičenja na Specijalnim Olimpijskim igrama, donosi veliku radost našim takmičarima, osvojene su tri medalje, dve srebrne i jedna bronzana medalja. Takmičarka u boćanju Marija Cvetković osvaja drugo mesto, srebro je na njenim grudima, a to isto polazi za rukom i Tanji Vasić koja medalju osvaja u plivanju. Bronzana medalja je na grudima Valentine Manojlov, a osvaja je u disciplini stoni tenis.

Noć između petka i subote po našem vremenu, je bilo za pamćenje, dan koji će našim takmičarima urezati u srce, jer sve je krenulo kao u bajci, osvojeno je čak pet medalja, od kojih su tri zlatne.

Zlata su osvojili plivači: Đurica Đurica u trci na 100 metara i Andrijana Radojković, na istoj distanci, leđnim stilom, te Ivan Živkov i Borislav Živkov u stonoteniskom dublu. Srebro je pripalo mešovitom stonoteniskom dublu u sastavu Borislav Živkov – Valentina Manojlov, kao i Aleksi Ćiriću, u plivanju prsno stilom u trci na 100 metara.

„Puno mi znači odlazak u Los Anđeles. To mi je prvo takmičenje u kom učestvujem i velika mi je čast što predstavljam Srbiju na tako važnom događaju“ – rekao je Đurica Đurica osvajač zlatne medalje.

BRAVO! SAMO HRABRO PO NOVE MEDALJE!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login