Jelenu Janković osvojila turnir u Kini

TENIS  
Jelenu Janković osvojila turnir u Kini

SJAJNE VESTI IZ KINE!

Srpska teniserka Jelena Janković je uspela da posle dve i po godine da osvoji turnir u pojedinačnoj konkurenciji na nekom turniru, osvojivši titulu u kineskom Nančangu pobedom od 6:3 i 7:6(6) nad Kai-Čen Čang iz Kineskog Tajpeha.

Jelena je trenutno 25. igračica sveta po WTA listi, a na ovom turniru je bila prvi nosilac. Ona je rođena 1985. godine u Beogradu, a svoje prve korake na teniskom terenu je načinila 2004. godine.

Za njen najveći uspeh se smatra finale US Opena 2008. godine kada je posle velike borbe izgubila od Serene Vilijams, ali to joj je donelo plasman na prvo mesto na WTA listi i od avgusta 2008. godine sledećih 18 nedelja je igračica broj jedan u svetu. Četiri puta za redom učestvuje na završnim turnirima osam najboljih teniserki, i trenutno živi u Dubaiju.

Jankovićeva je prethodnu, svoju 13. titulu, osvojila u februaru 2013. u Bogoti, a pre toga – 2010. u Indijan Velsu. Niz je daleko bio uspešniji u godinama koje su im prethodile: 2009. je podizala trofeje u Marbelji i Sinsinatiju, 2008. u Rimu, Pekingu, Štutgartu i Moskvi, 2007. u Ouklendu, Čarlstonu, Rimu i Birmingemu, a 2004. u Budimpešti.

Jelena je opravdala ulogu favorita u meču sa Čangovom, kineskom teniserkom, ne tako lako kako rezultat pokazuje 2:0, jer je meč trajao dva sata i jedan minut, što govori da je ispred sebe imala dostojnog protivnika. Prvi set je protekao u Jeleninoj dominaciji, te nakon sigurne igre završava rezultatom 6:3, tako kako su stvari stajale na terenu očekivao se brzi završetak drugog seta i meča. Tada se budi kineska igračica, koja je trenutno 191. igračica na WTA listi i pruža snažan otpor našoj igračici, pa se meč odvodi u taj-brejk, gde Jelena postavlja stvari na svoje mesto i ne dozvoljava suparnici da razmišlja o trećem setu.

Ove sezone je bila finalistkinja Indijan Velsa, a kao i u dubl-konkurenciji u Hergoenbošu (sa Pavljučenkovom) i Istanbulu (sa Bujukakčajevom). Upravo je u konkurenciji ženskih parova i osvojila poslednji trofej pre ovog u Kini, jer je u avgustu 2013. tamo trijumfovala u tandemu sa Katarinom Srebotnik.

Pogledajte kako je to izgledalo na meču:

BRAVO JELENA! SAMO NAPRED!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login