Vaterpolisti Srbije pobedili USA i plasirali se u polufinale SP u Kazanju

VATERPOLO  
Vaterpolisti Srbije pobedili USA i plasirali se u polufinale SP u Kazanju

SJAJNE VESTI DONOSE NAŠI VATERPOLISTI!

U sinoćnoj četvrtfinalnoj utakmici Svetskog prvenstva u vaterpolu, reprezentacija Srbije je pokazala svoju superiornost, i odličnom igrom eliminisali Sjedinjene Američke Države sa 12:7 po četvrtinama 4:2, 3:3, 2:1 i 3:1.

„Delfini“ će se za ulazak u finale boriti protiv selekcije Italije. Srbija će protiv Italije igrati u četvrtak od 19.15 časova u Kazanju za finale prvenstva sveta, dok se u drugom polufinalu sastaju Grčka i Hrvatska.

Početak meča pripada protivniku, dobrim isplivavanjem dolaze do prvog napada, realizuju prednost našeg isključenog igrača, Bonani pogađa našu mrežu za vođstvo amerikanaca (0:1). Naši momci ne uspevaju da iskoriste prvi napad, sledi kontra protivnika i pogodak Semjuelsa za 0:2.

Alarm je upaljen, ali brzo vođstvo amerikanaca nas nije zbunilo, dolazimo do željene igre, pa pogotkom Aleksića pet minuta pre kraja prve četvrtine smanujemo na 1:2. To nam daje krila, iznudili smo faul u napadu Amerikanca, što je krunisao Andrija Prlainović iz daljine za 2:2 i dolazimo do egala. Raste optimizam u našoj ekipi, svesni su ošamućenosti protivnika, koji postaju  sve ranjiviji u odbrani, pa je Duško Pijetlović pokupio odbijenu loptu doneo prvo vođstvo našoj reprezentaciji (3:2). U poslednjoj minuti prve četvrtine Dušan Mandić, demonstrira levicu kakva se retko viđa na bazenima širom sveta, pogađa dijagonalu za nastavak srpske serije i rezultat je 4:2, pa na prvu pauzu odlazimo na „+2“.

Druga četvrtina kreće novim pogotkom amerikanaca, Toni Azevedo pronašao je malo prostora u prvom napadu u drugoj četvrtini i uspeo da ispod ruke Gojka Pijetlovića probaci loptu, te smanji prednost „delfina“, ali rezultat 4:3. To nas nije zbunilo i odmah uzvraćamo, Mitrović proigrava Nikića koji pogađa za 5:3. U tim momentima utakmica ulazi u rezultatsku ravnotežu, igra se gol za gol, ali smo ipak uspeli da na poluvreme odemo sa „+2“ rezultatom 7:5 i prikupimo snagu za nastavak meča.

Na početku treće četvrtine Branislav Mitrović staje na gol. Samopouzdanje mu se podiglo odma nakon promašenog peterca Amerikanaca koji su pogodili prečku, a onda im se to odmah vratilo, jer je Duško Pijetlović iz trećeg šuta uspeo da postigne treći gol (8:6). Počinje period tvrde i oprezne igre, napadi se završavaju nepreciznim udarcima, ali smo ipak  u poslednjim sekundama treće deonice organizovali napad, Prlainović je fauliran na poziciji centralog beka, a zatim je fintom tela podigao golmana, pa umesto šuta dodao loptu Živku Gociću koji nije oklevao, pogađa  za „+3“ (9:6). Tim rezultatom odlazimo na poslednju pauzu.

U poslednjoj  četvrtini igra se veoma oprezno i traže se greške protivnika. Primamo gol, a na tri i po minuta do kraja meča, ponovo je bilo tri gola razlike, jer se Pijetlović sjajno postavljao, pa je sa desne stative doneo 10:7, a Dušan Mandić je ukrao loptu, isplivao sa kraja na kraj terena i „bombom“ sa leve strane pogodio, verovatno, odlučujuću dijagonalu za 11:7.

Ipak ovo nije konačan rezultat sledi još jedan gol „delfina“, overava se prolaz u polufinale, i sa konačnih 12:7, dokazujemo svoju dominaciju.
Kao što smo napomenuli meč protiv Italijana igra se u četvrtak od 19.15 časova u Kazanju.

BRAVO MOMCI!
„DELFINIMA“ ŽEIMO PUNO SREĆE U MEČU PROTIV ITALIJANA!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login