Srbija ubedljiva protiv nemoćne Italije

IZDVOJENO, VATERPOLO  
Srbija ubedljiva protiv nemoćne Italije

SJAJNE VESTI DONOSE VATERPOLISTI!!!
SRBIJA U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA 2015!

Vaterpolo reprezentacija Srbije je u finalu Svetskog prvenstva u vaterpolu, a poslednja prepreka ka osvajanju zlatne medalje biće im reprezentacija Hrvatske. Da zaista igramo nadmoćno pokazali smo i u večerašnjem polufinalnom meču, protivnik reprezentacija Italije nije ni shvatila šta ih očekuje.

Početak meča i prvi napad ekipa Italije ne koristi, naši „delfini“ koriste prvi napad i preko Andrije Prlainovića postižemo prvi pogodak na utakmici za vodstvo 1:0.

U sledećem napadu „azuri“ gube loptu sledi odličan kontranapad Srbije, i Miloš Ćuk se upisuje u strelce pogodak za 2:0. Odličan početak „delfina“! U strelce se upisuje i Stefan Mitrović – 3:0.

Trener italijanske reprezentacije uzima tajm-aut, da pokuša probuditi svoje igrače, i zaustaviti našu ekipu u ovom furioznom početku.
Ni tajm-aut nije urodio plodom, igra se peta minuta a reprezentacija Srbije već vodi sa 4:0, u listu strelaca upisuje se Dušan Mandić. Ovim rezultatom završava se prva črtvrtina, zaslužen prvi predah.

Početak druge  četvrtine donosi tvrdu borbu, italijani pokušavaju da smanje rezultat, da postignu prvi gol na utakmici. I konačno uspevaju da iskoriste (po peti put) igrača više i pogotkom Đorđetija smanjuju na 4:1.

Skoro sredina druge četvrtine, naši napadači miruju, nema gola u mreži „azura“, a onda Stefan Mitrović u brzom napadu svojim drugim golom povečava naše vođstvo na – 5:1.

U tim momentima dobro igramo u odbrani, naš golman Branislav Mitrović odlično čuva svoj gol, brani izvanredno, začarao je gol a naši u kontranapadu preko kapitena Živka Gocića postižemo gol za – 6:1. Italijani pokušavaju da uhvate priključak, gol postiže Di Fulvio – 6:2.

Našim reprezentativcima polazi sve od ruke, vraćamo igre iz prve četvrtine, u sledećem napadu Nikola Jakšić postiže gol, sedmi za Srbiju na semaforu – 7:2.

Reprezentativci Italije se nisu ni osvestili, a Mitrović svojim trećim pogotkom postavlja rezultat – 8:2.

Tim rezultatom završavamom prvo poluvreme i odlazimo na zaslužen odmor.

Ulazimo u treću četvrtinu, lepom prednošću , finale je na vidiku, oprezno počinjemo i Italija prva postiže pogodak, strelac Fondeli – 8:3.

Ali već u sledećem napadu Duško Pijetlović odličnim šutom vraća šest golova prednosti – 9:3.

Taj rezultat dozvoljava kratko opuštanje naših igrača, pa italijani preko Baraldija smanjuju na 9:4, i tim rezultatom završavamo treću četvrtinu.

Italijani su imali još pokušaja i skoro 90 sekundi su držali loptu u svom posedu, kombinovali su, ali nije urodilo plodom. Iz jednog našeg napada Ćuk pogađa prečku.

Aleksić prolazi između dva igrača, na startu poslednje četvrtine i pogađa levi ugao za 10:4. Nakon tog gola malo smo se opustili u igri i primili 2 gola. Zbog dobre prednosti koju smo ostvarili u prve dve četvrtine opuštanje je oprošeno i do kraja smo sačuvali rezultat.

Srbija : Italija 10:6

„Ne pimam čestitke. Dve četvrtine smo odigrali u jakom ritmu. Odvojili smo se i posle smo samo održavali prednost. Najbolja igra u sezoni. Hrvatska je pokazala da je vrhunska ekipa i zaslužili smo finale“ – rekao je Savić.

„Najbitnije je da nismo reagovali na provokacijed. Odbrana je bila odlična, otvorili utakmicu kako smo poželeli. Čeka nas veliki rival.Treba da se oporavimo“, naglasio je Mitrović.

„Sjajno smo odigrali. Okrećemo se finalu i izvanrednoj Hrvatskoj. Nikada se nismo zadovoljili srebrom Jedinstveni i složni pokušaćemo da slavimo“, izjavio je Ćuk.

„Ponosan sam na ekipu. Pokazali smo mentalitet, kvalitet,kako se igra za Srbiju. Finale je praznik vaterpola, pozivam Srbe da budu uz nas“, kazao je Mandić.

„Odlična odbrana a napad je blista0. Bitno je bilo da damo gol iz igre i u tome smo u potpunosti uspeli. .Sa Hrvatima će biti drugačiji.Mnogo su bolji od Italijana. Isti stil, jaki smo i jedni i drugi. Ostao je jedan stepenik“, zaključio je Gocić.

„Jedna od najboljih utakmica od kada je ova ekipa zajedno. Delovali smo sigurno, kvalitetno posebno u odbrani.Puštali smo im teške šuteve,zatvarali smo centre.Isplivali smo četiri kontre u početku i ta igra je bila fascinantna. Ovo je sjajan uvod u finale. Ostao korak, imamo elan, i treba da iskoristimo“, rekao je Prlainović.

Meč za zlato igramo protiv Hrvatske u subotu od 21h.

SREĆNO DELFINI!
SRBIJA JE UZ VAS!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login