Partizan će igrati protiv Bate Borisova za ulazak u Ligu Šampiona

FUDBAL  
Partizan će igrati protiv Bate Borisova za ulazak u Ligu Šampiona

SJAJNE VESTI ZA PARTIZAN!

Ekipa Partizana je za protivnika u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, dobila ekipu Bate Borisava, zvaničnog šampiona Belorusije, to je epilog žreba u Nionu.

Da li je moglo bolje, ili smo imali dovoljno sreće, znaćemo po završetku ovog dvomeča ovih ekipa, koje će međusobno olučiti ko će proći u grupnu fazu Lige šampiona. U taboru Partizana vlada zadovoljstvo ishodom žreba i smatraju da bolje nije moglo.

Prvak Srbije, ekipa Partizana, se nalazila u grupi nepovlašćenih ekipa, i za protivnika je dobijao povlašćenu ekipu iz prvog šešira tj. kvalitetniju ekipu. Naša ekipa je ostala kao zadnji izvučeni par sa ekipom Bate Borisova i samo se trebalo odlučiti ko će biti domaćin u prvoj utakmici.

Bate Borisov je protivnik dostojan poštovanja, i redovan učesnik elitnog evropskog kupa, ali vlada opšta ocena da je to protivnik protiv koga imamo šanse, i da možemo da ponovimo uspeh iz 2003. i 2010. godine kada je Partizan igrao u Ligi šampiona po grupama.

Prvi mečevi na programu su 18. ili 19, a revanši 25. ili 26. avgusta. UEFA će tokom dana odrediti tačne termine utakmica, o čemu ćete biti naknadno obavešteni.

Za ekipu Zorana Milinkovića je od značaja što je na žrebu izbegla surovo jaki Bazel, zatim zagrebački Dinamo zbog zategnute političke situacije, onda kiparski APOEL koji ga je izbacio 2009, kao i tradicionalno snažan škotski Seltik.

PAROVI ČETVRTOG KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA – GRUPA PRVAKA

Bate Borisov – Partizan
Astana – APOEL
Skenderbeg – Dinamo Zagreb
Seltik – Malme
Bazel – Makabi

Pristupilo se izvlačenju parova  za plej-of Lige šampiona, kada su u pitanju timovi koji nisu šampioni u svojim zemljama, ali stižu iz najkvalitetnijih evropskih liga, Nemačke, Engleske, Španije, Italije, Francuske… Spojeno je nekoliko izvanrednih duela i teško se može prognozirati favorit.

Tako ćemo u borbi za plasman u grupnu fazu takmičenja na „stazi nešampiona“ gledati okršaje između Lacija i Bajer Levekuzena, Mančester junajteda i Klub Briža, Sportinga i CSKA, Rapida i Šahtjora, odnosno Valensije i Monaka.

Naravno najveću pažnju privući će prvi i poslednji par na žrebu, koji će bez sumnje biti proglašeni derbijima završnog kola kvalifikacija.

PLEJ-OF ZA LIGU ŠAMPIONA (staza nešampiona):

Lacio (Italija) – Bajer Leverkuzen (Nemačka)
Mančester junajted (Engleska) – Klub Briž (Belgija
Sporting (Portugalija) – CSKA Moskva (Rusija)
Rapid (Austrija) – Šahtjor (Ukrajina)
Valensija (Španija) – Monako (Francuska)

ŽELIMO SREĆU EKIPI PARTIZANA!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login