Poštujmo zabranu prolaska kroz memorijalni kompleks Šumarice

PROMOCIJA SRBIJE, UREĐENJE GRADOVA  
Poštujmo zabranu prolaska kroz memorijalni kompleks Šumarice

SJAJNE VESTI IZ KRAGUJEVCA!

Od meseca maja 2015. godine važi trajna zabrana saobraćaja kroz Spomen-park Šumarice. Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove je proglasila novi režim saobraćaja na delu saobraćajnice Desankin venac tako što će ubuduće na potezu od parkinga muzeja „21. oktobar“ do parkinga hotela Šumarice biti zabranjen saobraćaj.

Ovo je bila sjajna odluka grada Kragujevca jer se time obezbeđuje sigurnost posetiocima ovogo memorijalnog parka, a najvažniji cilj je povećanja nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Prevashodno sigurnost treba uliti najmlađim posetiocima koji žele da koriste park kao i pešačke staze.

Međutim ta odluka se vrlo često krši, jer nesavesni i bahati vozači i dalje voze bez obzira što je na snazi izričita zabrana.
U mesecu junu, zbog nepoštovanja ove odluke policija je bila česta na drumu u spomen parku. Komunalna i saobraćajna policija rešile su da stanu na put ovim bahatim vozačima koji voze kroz spomen park Šumarice pa su kontrole bile svakodnevne.
Da bi i najbahatiji naučili ono što saobraćajni znak jasno pokazuje, često je na delu saobraćajna i komunalna policija.

Nakon što je ovaj deo puta kroz spomen park zatvoren za saobraćaj, većina Kragujevčana bila je oduševljena, a mnogi su odluku gradskih vlasti podržali gotovo svakodnevnim fotografisanjem automobila najbahatijih koji zabranu ne poštuju. Te su fotografije objavljivane na društvenim mrežama i tako na izvestan način bile i pritisak na policiju da do kraja sprovede u delo i kontroliše zabranu.

Iz Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove najavljuju da će u Šumaricama i biciklisti dobiti obeleženu stazu, prvu takvu u Kragujevcu. Do sada zapuštene staze biće obnovljene.

Od svega ovoga stvari su delimično urađene ali ima još dosta vremna da se svi priviknemo na nova pravila. Nadamo se da će se u buduće ova odluka poštovati i da ćemo sebi stvoriti lep i ugodan život u našem gradu!

Pogledajte kako je kompanija „Air Media“ iz Kragujevca napravila fantastičnu virtuelnu turu kroz Kragujevac. Možete pogledati kako izgleda Memorijalni park Šumarice, Muzej, Šumaričko jezero i druge delove grada:



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login