Festival narodne muzike održan na Zlatiboru

DOGAĐAJI, MUZIKA  

SJAJNE VESTI SA ZLATIBORA!

U organizaciji produkcijske kuće Melos iz Kraljeva i uz svestranu pomoć Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibora u utorak 4. avgusta na Kraljevom trgu na Zlatiboru održan je „Festival narodne muzike“.

Ovaj festival je još jedna u nizu od manifestacija koje se održavaju na Kraljevom trgu u okviru Kulturnog leta, a cilj je da se mladi i neafirmisani pevači predstave publici i otvore sebi put ka muzičkoj karijeri.

Žiri koji je odlučivao o nagradama bio je sastavljen od tri predstavnika muzičara u sastavu Novica Negovanović, Dragan Pantić i Ranko Stojanić i dve predstavnice izabrane iz publike Marija Jeremić i Stana Milinković.

Prvi na scenu su izašli izvođači festivalskih pesama, njih devetoro se predstavilo publici sa svojim novim pesmama.

Čast da prvi nastupi imao je Dragan Živanović sa pesmom „Stara kuća tajnu čuva“, posle njega na binu je izašao Igor Jevtić i otpevao pesmu „Skitnici ovoj sve oprosti“.

Zatim su redom  nastupali Miša Čolić, Todor Maletin, Milomir Ristović, Miloš Srećković, Sreten Vasović, Rade Đoković i Milica Krsmanović koji su svojim izvođenjem pesama zadovoljili publiku.

Po završetku ovog festivalskog dela žiri se povukao kako bi ocenio i dodelio nagrade najboljim izvođačima.

U vreme pauze dok se čekala odluka žirija publika je mogla da uživa u zabavnom delu festivala gde su se smenjivali poznati i afirmisani majstori zabavne muzike. Najveću pažnju privukao je Slobodan Mulina koji je, između ostalog, otpevao i pesmu „Zlatibore pitaj Taru“.

Direktor televizije Melos Zoran Jovanović, se zahvalio publici i organizatorima na pomoći, potom je pohvalio zlatiborsku publiku koja je sve vreme aktivno učestvovala u festivalu. Takođe, njemu je pripala čast da podeli nagrade najboljima.

Nagrađenih je bilo dosta i nagrade su se delile po kategorijama:

Za najbolju kompoziciju proglašena je numera „Malena moja“ koju je izvodio Sreten Vasović.

Na drugom mestu u ovoj konkurenciji našla se numera „Na pogrešna vrata kucaš“ koju je izvodio Rade Đoković.

Nagradu za treće mesto pripala je  kompoziciji „Oj goro Jelova“ koju je izvodio Milomir Ristović.

Dodeljena je i nagrada u  konkurenciji za najbolji tekst, prvo mesto osvojila je Slađana Ivanović za tekst pesme „Skitnici ovoj sve oprosti“ koju je izvodio Igor Jevtić.

Po oceni žirija, najbolju interpretaciju izveo je Todor Maletin sa pesmom „Samo ponekad“.

Miloš Srećković sa numerom „O voljena javi mi se“ je drugoplasirani takmičar.

Treće mesto u ovoj kategoriji pripalo je Mići Čoliću koji je izveo numeru „Republika Srpska i Srbija“.

Publika je svojim glasovima odlučila da prva nagrada pripada mladoj nadi Milici Krsmanović koja je pevala numeru „Ne mogu da verujem“.
Nagrada produkcijske kuće Melos pripala je Sretenu Vasoviću dok je nagrada Melos pripala Igoru Jeftiću.

Nagrada udruženih radio stanica Srbije pripala je Draganu Živanoviću.

Milica Krsmanović je proglašena za  sveukupnog  pobednika  festivala  koja je publici još jednom otpevala numeru „Ne mogu da verujem“.

BRAVO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login