Biciklista čačanskog Borca Stefan Stefanović blizu plasmana u RIO

OSTALI SPORTOVI  
Biciklista čačanskog Borca Stefan Stefanović blizu plasmana u RIOSJAJNE VESTI IZ ČAČKA!

Mladi biciklista reprezentacije Srbije i član bicilističkog kluba Borac iz Čačka, Stefan Stefanović, na medjunarodnoj biciklističkoj trci „OKO MAĐARSKE“, koja je održana od 5. – 9. avgusta 2015. godine, osvojio je sedmo mesto u generalnom plasmanu i novih šest bodova u kvalifikacijama za odlazak na  Olimpijske igre u Rio de Žaneiro.

Medjunarodna biciklistička trka „OKO MAĐARSKE“ održana je u okviru Euro toura i jedna je od kvalifikacionih trka za učešće na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Reprezentaciju Srbije u ovoj Međunarodnoj biciklističkoj trci predstavljali su biciklisti čačanskog Borca Marko Danilović i Stefan Stefanović.

Trka je održana od 5. – 9. avgusta 2015. godine i vozila se u ukupnoj dužini od 700 km. Na startu se pojavilo 93 takmičara iz 16 ekipa iz cele Evrope.

Najbolji plasman od Srpskih biciklista ostvario je Stefan Stefanović koji je trku završio u generalnom plasmanu na sedmom mestu i novih šest bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riju.

Stefanović je u konkurenciji takmičara do 23 godine bio drugoplasiran iza nemačkog vicešampiona. Stefan je dve etape nosio belu majicu, simbol najboljeg mladog vozača, ali našalost u zadnjoj etapi bolji je bio memački takmičar za sedam sekundi. Trku je pobedio Thill Tom iz luksemburške ekipe Differdange Losch.

Biciklistički klub BORAC, u nedelju 16.avgusta 2015.godine, je organizator biciklističke trke u brdskoj i kriterijumskoj (ulične trke) vožnji na Prvenstvu Srbije, gde će biciklisti Borca pred svojom publikom voditi borbu sa ostalim srpskim ekipama za što bolji plasman.

BRAVO!Odgovor

Vaša email adresa nije potvrđena.