Novak i Janko bolji od Viktora i Sepija u Montrealu

TENIS  
Novak i Janko bolji od Viktora i Sepija u Montrealu

SJAJNE VESTI IZ MONTREALA!

Počeo je turnir iz Masters serije, Rodžers kup u Montrealu. Titulu brani Francuz Žo-Vilfred Conga, a igra se za nagradni fond od 4.178.500,00 dolara.

Srpski dubl Novak Đoković i Janko Tipsarević sjajno su započeli meč na Montrealu. U dubl konkurenciji oni su savladali, mešovitog srpsko-italijansku verziju, koju su činili naš igrač Viktor Troicki i Andreas Sepi. Rezultatom 6:4 i 6:3 prošli su u naredno kolo.

Prvi set je bio jako zanimljiv i sa čak pet brejkova Nole i Janko uspeli su da naprave iskorak i sa jednim brejkom prednosti prvi set su okončali rezultatom 1:0 što im je bilo dovoljno da do kraja meča kontrolišu situaciju.

Drugi je bio nešto neizvesniji sve do sredine seta, kada su Đoković i Tipsarević dva puta oduzeli servis rivalima i jednom ispustili, pa su došli do trijumfa. Meč je trajao sat vremena i 2 minuta i to je bilo dovoljno za plasman u drugo kolo gde ih očekuje duel protiv Roana Bopane i Florina Mergee. Sjajna stvar za naše tenisere je što se nisu puno iscrpili pred nastupajuće mečeve koji će nesporno biti jako naproni.

U utorak (večeras) oko 20 sati po našem vremenu najbolji teniser sveta Novak Đoković startovaće na turniru masters serije u Montrealu duelom protiv Tomaša Belučija. Đoković je kao prvi nosilac bio slobodan na startu.

Sva tri dosadašnja međusobna okršaja pripala su Novaku, ali sva tri na šljaci. Poslednji put igrali su ove godine u Rimu kada je bilo 5:7, 6:2, 6:3, a pre toga je Nole bio bolji u Madridu 2011. i godinu dana ranije opet u prestonici Italije.

Trenutno 33. igrač na ATP listi na terenu je proveo više od dva i po sata da bi savladao  u prvom kolu Urugvajca Pabla Kuevasa sa 7:6(4), 4:6, 7:6(4) što će mu predstavljati dodatni problem pred meč sa Novakom.

U utorak će na teren i Janko Tipsarević protivnik mu je Roberta Bautista-Ahuta, koji su drugi po redu na terenu broj pet, gde program otvaraju David Gofan i Stiv Džonson od 18.30 po našem vremenu.

U prvom meču na terenu broj dva,  Srpski teniser Viktor Troicki će takođe večeras u meču prvog kola igrati od 19.30 protiv Mihaila Južnjeg.

SREĆNO MOMCI!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login