Jelena Janković pobedila francuskinju Karolin Garsiju

TENIS  
Jelena Janković pobedila francuskinju Karolin Garsiju

SJAJNE VESTI DONOSI JELENA JANKOVIĆ!

Rodžers kupu u Torontu, koji se igra od 10. – 16. avgusta za nagradni fond od 2,51 miliona dolara, srpska teniserka Jelena Janković uspešno je započela pobedom nad Karolin Garsijom sa 7:6(4) i 6:2.

I po rezultatu prvog seta, koji je Jelena dobila u taj-brejku, vidi se da je početak meča protekao u izjednačenoj borbi, ali je Srpkinja postepeno hvatala pravi ritam, prvenstveno zahvaljujući dobrim servisima, pa je zasluženo dobila taj deo igre.

U neizvesnom prvom setu ni jedna ni druga nisu uspevale da dođu do brejk šansi, pa je set otišao u odlučujići gem. Jankovićeva je bolje započela taj-brejk i povela sa 2:0, ali je Garsija odmah uzvratila i napravila mali preokret (2:3). Jelena je bila sigurna na svom servisu, a zatim je napravila dupli mini-brejk i povela sa 6:3. Prvu set loptu nije iskoristila, ali drugu šansu nije propustila 7:6  (6:4).

Francuskinja odlično započinje drugi set i odmah pravi brejk, iskoristivši četvrtu brejk priliku. Međutim, Džej-Džej je već u narednom gemu uzvratila brejk i vratila stvari na početak. Zatim je naša igračica bila sigurna na svom servisu, a onda ponovo oduzela servis rivalki i povela sa 3:1. Dobrim servisima i  zahvaljujući dobrom početnom udarcu spašava tri brejk lopte, a onda je na kraju u potpunosti slomila Garsiju novim brejkom – 6:2, te posle sat i 37 minuta igre meč završava pobedom.

Da je Francuska teniserka nezgodan protivnik najbolji je primer naša druga igračica, Ana Ivanović, koja je čak tri puta ove godine izgubila mečeve od Garsije, u Montereju, Indijan Velsu i Štutgart, ali Jelena očito ima pobednički recept.

„Bio je težak meč, dva puta sam gubila od Karoline do sada, ali sam uspela da ostanem snažna, pogotovo posle brejka na startu drugog seta. Pored toga, vetar je duvao na početku meča, nije bilo lako igrati, ali sam se snašla“ – rekla je po završetku meča zadovoljna Džej-Džej.

Vremena za odmor neće imati mnogo, jer je čeka meč u dublu.

„Igram sa Robertom Vinči koja je bivša broj jedan u konkurenciji parova, tako da se radujem, jer ću nešto naučiti“ – uz osmeh priča Jankovićka.

A protivnik u drugom kolu turnira je drugi nosilac, trenutno 3. na Wta listi Rumunka Simon Halep, protiv koje Jelena ima negativan skor, dobilaje samo jedan od pet dosadašnjih međusobnih okršaja.

„Igrali smo u finalu Indijan Velsa, očekujem dobar meč, imaću priliku za revanš“ – poručila je Jelena.

Zanimljivo je da Marija Šarapova zbog povrede neće učestvovati na „Rodžers kupu“ u Torontu.

Titulu brani Poljakinja Agnješka Radvanjska, koja je prošle godine u finalu savladala Venus Vilijams sa 6:4 i 6:2.

Pogledajte kako je to izgledalo na meču Jelena i Karolin:

BRAVO!
SAMO NAPRED!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login