Leskovačka roštiljijada počinje uskoro

DOGAĐAJI, PROMOCIJA SRBIJE  
Leskovačka roštiljijada počinje uskoro

SJAJNE VESTI IZ LESKOVCA!

Ovogodišnja 26. po redu tradicionalna Leskovačka „Roštiljijada“ održaće se od 31. avgusta do 6. septembra na Širokoj čaršiji u centru Leskovca i Bulevaru oslobođenja koji će biti zatvoren za saobraćaj. Ovaj jedinstveni festival roštilja, u gurmanskom svetu najcenjeniji, kao i prethodnih, i ove godina imaće takmičarski duh, u kom će majstori roštilja pružiti priliku posetiocima da uživaju u njihovim specijalitetima.

Najveće interesovanje svakako izazvaće pokušaj pravljenja „najveće pljeskavice“ na svetu da bi si obezbedili ulazak u Ginisovu knjigu rekorda.

Tu šansu su propustili prošle godine, jer je izostao dolazak predstavnika ove međunarodne organizacije, kada su majstori roštilja Ivan Đorđević i Nikola Petrović  napravili najveću pljeskavicu na svetu tešku 56 kilograma, prečnika 147 centimetara i debljine 2,5 centrimetra, stvarno veliki uspeh.

Da je to težak majstorski posao govore roštiljdžije koje napominju da je najteže okrenuti pljeskavicu, a potom je i ispečenu podignuti sa roštilja.

Kao svake tako će i ove godine manifestaciju  pratiti takmičenja ugostiteljskih radnika i učenika, kao i takmičenje u spravljanju najveće pljeskavice na svetu.

Država Srbija će pomoći organizaciju predstojeće 26. Roštiljijade u Leskovcu ove godine, preko Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija sa 4 miliona dinara.

„Posle 2014. godine kada nismo dobili ni dinara od republike, država se ovoga puta opet pojavljuje kao sufinansijer manifestacije koja je od velikog značaja za razvoj turizma u ovom delu Srbije. Ove godine organizatori Roštiljijade neće tražiti sredstva od grada Leskovca za održavanje 26. po redu festivala roštilja.“ – istakao je predstavnik Turističke organizacije Leskovca Miroljub Radivojević.

Iz Turističke organizacije Leskovca planiraju da postave 32 štanda i da najviše računaju na leskovačke roštiljdžije, a obećavaju da će cena zakupa prostora biti ista kao prethodnih šest godina, pa će tako kvadrat koštati 6.199 dinara u prvoj i 4.651 dinara u drugoj zoni.

Licitacije za zakup prostora održaće se 13. i 20 avgusta u sedištu grada Leskovca.

Očekuje se veliki broj posetilaca iz Srbije, iz država okruženja, Evrope pa čak i Australije a organizatori se nadaju da će broj posetilaca u odnosu na prošlu godinu (oko 700.000) biti premašen.

„Veliko je interesovanje posetilaca iz Srbije i zemalja iz okruženja. Najaktivnije su turističke agencije iz Bugarske, a po prvi put nam stižu gosti iz Australije, iz Srpskog udruženja žena.“ – saopštavaju iz Turističke organizacije Leskovca.

U muzičkom programu  na predstojećoj Roštiljijadi ljubitelji roštilja imaće priliku da se zabavljaju uz trubače i na koncertima  grupa „Piloti“, „Van Goga“, „Legendi“, Miroslava Ilića i „Zvezda Granda“.

Poziv ostaje otvoren svi ljubiteljima roštilja, muzike i dobrog provoda.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login