Nole pobedom prošao u treće kolo mastersa u Montrealu

TENIS  
Nole pobedom prošao u treće kolo mastersa u Montrealu

Plasman u treće kolo Rodžers kupa prvi reket sveta Novak Đoković, izborio je posle žestoke borbe protiv Tomaša Belučija – 6:3 i 7:6(4).

Da protivnik nije lak znalo se i pre početka meča, iako je Nole prethodna tri meča rešio u svoju korist. To je pokazala i igra na terenu ova dva protivnika.

Na samom startu meča prva dva gema su trajala čak 11 minuta, a prvih pet gemova više od pola sata. To je bio jasan pokazatelj koliko su udarci bili iscrpljujući, a poeni dugački tokom kojih je Novak znao da aplaudira protivniku posle odličnih poteza.
Kod rezultata 1:2 Đoković spašava dve brejk lopte, i to drugu odličnim drop-šotom koji je Beluči stigao, da bi ga zatim sjajno lobovao i izvukao se iz neugodne situacije i poravnao na 2:2. Od tog trenutka Nole podiže nivo igre, njegovi servisi su sve sigurniji i smanjuje greške pa u naredna četiri gema nema ni jednu grešku dok je od prvog do četvrtog gema napravio čak 16 grešaka.
Đoković igra sve bolje da bi kod vođstva 4:3 imao tri vezane prilike da oduzme servis rivalu, Beluči uzvraća sa dva asa koja mu nisu pomogla jer Đoković pravi brejk, potom osvaja gem sa nulom te posle 52 minuta žestoke borbe rešava prvi set u svoju korist 6:3.

Drugi set ne počinje kako smo priželjkivali, Nole deluje na momente uspavano, protivnik pruža sve bolju igru, međutim, naš igrač dobrim servisima sprečio je dve brejk šanse protivnika i potom u petom, odnosno sedmom gemu propustio je prilike da slomi otpor borbenog rivala (3:4). Potom igra postaje sve neizvesnija igralo se gem za gem i kako nije bilo brejka, odluka je pala u spektakularnom taj-brejku.
Neizvesnost u taj-brejku nije dugo trajala, Đoković je najpre neverovatnim riternom sebi omogućio smeč za 3:1 i onda naterao Belučija da se prilikom bekhenda baci na beton, Brazilac je prebacio lopticu preko mreže koju je najbolji na svetu nekako stigao i paralelom poveo sa 4:2.
Potom je usledio najduži poen u meču sa 28 razmenjenih udaraca koji je završen greškom Belučija za 6:2, a Đoković je svoju treću meč loptu pretvorio u trijumf novom greškom rivala za 7:6 (7:4)- nakon jedan sat i pedeset i jedan min.

Posle meča Đoković je izjavio:

„Čestitam Belučiju jer je igrao dobro i čvrsto, nije odustajao, vraćao je skoro sve loptice i dobro servirao. Mislim da je mnogo napredovao. Bilo mi je potrebno malo vremena da uđem u ritam. Mislim da će mi i takmičenje u dublu pomoći da radim na pojedinim aspektima svoje igre i pripremim se za naredni duel u singlu“.

Đoković već petu uzastopnu godinu kreće kao prvi nosilac na Rodžers kupu, a ovaj turnir je osvojio tri puta i to 2007., 2011. i 2012. godine.

Za sledećeg protivnika Novak će u trećem kolu dobiti boljeg iz duela između Grigora Dimitrova i Džeka Soka.

Pogledajte meč Noleta i Tomaša Belučija:

BRAVO NOLE!
SREĆNO U NASTAVKU!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login