Ana Ivanovic u osmini finala u Torontu

TENIS  
Ana Ivanovic u osmini finala u Torontu

SJAJNE VESTI IZ TORONTA!

Teniserka iz Srbije Ana Ivanović, peti nosilac na turniru, u veoma tvrdom meču sa Olgom Govortsovom rezultatom 6:4, 7:6 (7:4), izborila je prolaz u osminu finala WTA turnira u Torontu.

Tu je čeka Slovenka Paula Hercog, 71. na WTA listi, koja je napravila veliko iznenađenje i izbacila jedanaestu igračicu na WTA listi Jekaterinu Makarovu.

Ovaj meč je bio „revija brejkova“, od odigranih 22 gema čak ih je 15 završeno brejkovima, a u završnom taj-brejku teniserka koja je servirala osvojila je samo pet od 11 poena.

U trećem međusobnom susretu (7) Ana Ivanović i Olga Govortsova odigrale su 22 gema i jedan taj-brejk.

Na početku prvog seta, teniserke razmenjuju po brejk, dok četvrti gem pripada Ani koja je povela sa 3:1. Već u sledećem gemu Govortsova pravi ribrejk za 3:2, igračice uspostavljaju ravnotežu pa je egal bio na snazi sve do rezultata 5:4 za Ivanovićevu. Tada je usledio novi brejk, koji Ani donosi pobedu 6:4, i osvajanje prvog seta 1:0.

Drugi set protiče u sve boljoj igri Beloruskinje koja nameće tempo, kod Ane je prisutan pad koncentracije i pad igre što Govortsova koristi i povećava vodstvo na 4:1, potom svaka igračica osvaja po gem i na semaforu je alarmantnih 5:2 koji dovode Anu na korak do gubljenja drugog seta.

Koliko je drame bilo u završnici drugog seta najbolje ilustruje podatak da je Govortsova imala tri puta šansu da poravna rezultat na 1:1, ali sva tri puta Srpkinja pravi brejk (5:2, 5:4, 6:5), spašava se i odvodi meč u neizvesni taj-brejk.

I u taj-brejku igračice pri svojim servisima gube poene a onda Ana dolazi do svoje igre i dobrim servisima uspeva da savlada Beloruskinju Govortsovu u dva seta 2:0. Meč je trajao sat i 57 minuta.

Zanimljivo ovo je njima treći međusobni meč i Ana sada vodi sa 3:0 protiv Govortsove koja je 77. na svetu i nema izgubljen set.

Pogledajte završnicu meča Ane i Ogle:

Na žalost, naša druga predstavnica Jelena Janković nije uspela da prebrodi drugo kolo teniskog turnira u Torontu. Za protivnicu je imala raspoloženu Rumunku Simon Halep, koja je drugi nosilac na ovom turniru, i koja je opravdala ulogu favorita pobedivši našu igračicu rezultatom  6:3, 6:4.
Rumunska igračica je bila superiornija pa je prvi set rešila za četrdeset minuta u svoju korist, napravivši odlučujući brejk u drugom gemu, posle čega je povela sa 0:3 pa 1:4, i rutinski privela kraju prvi  set i povela sa 1:0.
Drugi set Simona otvara „oduzimanjem“ servis-gema Jeleni i sigurnom igrom dolazi do prednosti brejka što joj omogućava lakšu završnicu. U tim trenutcima Jelena se nije predavala, pri rezultatu 1:2 dva puta je dolazila do brejk šanse koju nije realizovala, i ta prilika joj je pružena i kada je gubila sa 3:4, ali je na kraju Rumunka Halep trijumfovala.
Džej-Džej polako ali sigurno traži formu za nastavak sezone, posle problema sa bolom u leđima. Zato je i učestvovala na turniru manje važnosti, koji je u Kini i osvojila čime je posle dve i po godina došla do prve WTA titule. Prvu veliku prepreku, treću igračicu sveta, Rumunku Simon Halep, nije mogla da preskoči ali je pružila dostojan otpor.

Poželećemo našim teniserkama uspeh, Ani na ovom u Torontu, a svim ostalim igračicama na predstojećim tunirima.
SREĆNO U NASTAVKU!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login