Dani sjeničke pite

DOGAĐAJI, PROMOCIJA SRBIJE  
Dani sjeničke pite

SJAJNE VESTI IZ SJENICE!

Tradicionalnom manifestacijom „Dani sjeničke pite“, 14. i 15. avgusta 2015. godine Sjenica će obeležiti Dan opštine, odnosno 762 godine od prvog spominjanja u nekom istorijskom dokumentu.

Proslava je organizovana u dva dana sa bogatim muzičkim programom i takmičenju u pravljenju sjeničke pite, u biranju najlepših sjeničkih bašta i drugih aktivnosti.

U petak 14. avgusta ovu tradicionalnu manifestaciju otvaraju oni najmlađi zanimljivom trkom beba u Omladinskom parku.

Program će biti nastavljen svečanom akademijom i koncertom mladih lokalnih muzičara, potom će se posetiocima svojim koncertom predstaviti jedna od najpopularnijih grupa sa prostora bivše Jugoslavije grupa „Hari Mata Hari“ nakon kojeg sledi fantastični vatromet.

Za drugi dan ove manifestacije u subotu 15. avgusta publici će se predstaviti desetak folklornih ansambala iz Srbije i zemalja okruženja.

U 16 sati svečano će biti otvoreni „Dani sjeničke pite“, koji se organizuju sedmu godinu za redom, i na kojem će se nadmetati oko 150 učesnika sa tradicionalnim pitama i čuvenim sjeničkim sirom i drugim dodacima.

Biće i podeljene vredne nagrade najboljima, a kome će biti uručene odlučiće kulinarski žiri koji neće imati ni malo lak posao. Kulinarski žiri će imati priliku da dodeli nagrade u kategoriji najbolje napravljena pita:

– prvoplasirana pita će dobiti 10.000 dinara
– drugoplasirana 6.000
– a trećeplasirana 4.000 dinara.

Pored najumešnijih domaćica, opština će istim novčanim iznosima nagraditi i vlasnike najlepših sjeničkih bašta.

U međuvremenu, Sjeničani, ali i svi gosti koju tada budu u tom gradu, uživaće u najboljim pitama koje će pripremiti vredne sjeničke majke, domaćice, profesionalci, …

Organizatori očekuju da će ovu manifestaciju tokom dva dana posetiti oko 15.000 posetilaca.

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Dani sjeničke pite"

  1. Pingback: Sjenica u 2016. godinu ide putem razvoja | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login