Marko Pecarski – centar kadetske reprezentacije Srbije

KOŠARKA  
Marko Pecarski – centar kadetske reprezentacije Srbije

SJAJNE VESTI!

Marko Pecarski, sin legendarnog Miroslava Pecarskog, bio je junak prve pobede koju su naši Orlići ubeležili na Evropskom prvenstvu za mlade košarkaše do šesnaest godina koje se održava u Litvaniji.

Bivši centar Partizana ima dostojnog naslednika, jer njegov sin, centar „orlića“ i Mega Leksa, igra na istoj poziciji. Srušio je Italijane. Po dobru ga ne pamte ni Hrvati, ni Crnogorci, ni Francuzi. Marko Pecarski, centar kadetske reprezentacije Srbije, biće glavni adut naše selekcije u večerašnjem (20.15) meču četvrtfinala kadetskog Evropskog prvenstva protiv Turske.

Posle poraza od BiH (56:76) a zatim i od Finske (65:70), zahvaljujući mladom srpskom centru savladana je Italija (79:77) Pecarski je u poslednjoj četvrtini utakmice postigao čak tri trojke za samo jedan minut. Meč je završio sa 25 postignutih poena i 14 skokova. Naši momci juče su pobedili do tada neporažene Francuze (69:62), a mlađani Pecarski ponovo je briljirao uz 19 poena i 12 skokova. Hrvati u drugi krug takmičenja ulaze posle pobede nad Letonijom ali i porazima od Francuske i Crne Gore.

Sa 15 godina postao je kompletan igrač, odlikuju ga mnoge karakteristike, i šut za dva, šut za tri, skok, blokade pokupio je sve odlike svog oca. Smatra se već sada sa 15 godina velikim talentom.

„Pecarskog sam zapazio još 2013. godine kada je u mlađim kategorijama Zemuna igrao protiv Crvene zvezde. Odlična je odluka što ga je tadašnji trener ubacio u tim iako je dve godine mlađi od svojih vršnjaka. Pokazao je na prvenstvu da ima dobar osećaj za skok i za rampu, što uostalom pokazuje njegov konstantni dvocifreni broj poena i skokova. Karakter je pokazao protiv Italijana, kada je bukvalno sam vratio našu selekciju u igru. Demonstrirao je odličan šut za tri poena. Fizički je potkovan“ – smatra stručnjak za mlađe kategorije Dragan Jakovljević.

Kada ga porede sa ocem Miroslavom nekadašnjim asom Partizana, svi parametri pokazuju da će ga nadmašiti. Pecarski je trenutno član Mega Leksa, a nekada je igrao za Zemun.

„Iluzorno je porediti ih, biće sigurno bolji od oca. Za sada pokazuje to u šutu van linije 6,75. Samo treba pažljivo raditi sa njim, davati mu odgovornost. Uostalom, bolje karijere od očeva su imali i Jarić i Rakočević “ – najavljuje uspešnu karijeru mladog košarkaša Jakovljević.

Prepreka na putu ka polufinalu i osvajanju medalje je ekipa Turske a meč počinje večeras u 20:30 sati.

„Biće težak meč u četvrtfinalu, teško je reći ko je favorit, ali mi moramo na medalju kako bismo osvojili nešto u kategoriji mlađih od 20 godina. Krajem juna su naši kadeti počeli sa pripremama, tako da očekujem uspešan završetak prvenstva. Uspeh je bitan zbog nastavljanja tradicija osvajanja medalja. A pritom je Košarkaški savez Srbije obezbedio odlične uslove za rad“. – konstatovao je Jakovljević.

Našim momcima-kadetima mnogo sreće večeras i plasman u polufinale.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login