Mičel Donald novo pojačanje Crvene Zvezde

FUDBAL  
Mičel Donald novo pojačanje Crvene Zvezde

SJAJNE VESTI IZ CRVENE ZVEZDE!

Mičel Donald, igrač sredine terena i nekadašnji vezista Ajaksa, je novo pojačanje Crvene zvezde.

Donald je bio član Mordovije, Rode, Vilema i Ajaksa u kojima je prošao kompletan omladinski staž. On bi trebalo da donese kvalitet više u veznom redu Crvene zvezde, pošto se taj deo tima, najblaže rečeno, nije proslavio u dosadašnjim utakmicama. Iako po vokaciji zadnji vezni, Donald je u prethodnim klubovima bio poznat i po ofanzivnim kreacijama.

Donald je došao u Beograd na šestomesečnu pozajmicu, a ako odigra 60 odsto mečeva ove jeseni, Zvezda će aktivirati otkupnu klauzulu od 200.000 evra, čime će zadržati Holanđanina naredne tri godine. On će na crveno-belom dresu nositi broj 20.

„Znam da je Zvezda veliki klub. Kada sam sa Mordovijom bio ovde, video sam da klub prati velika strast navijača. Mnogo se voli ovaj klub. Vidi se da sa navijačima tim praktično ima 12 igrača. Došao sam u Zvezdu da bih bio šampion. Svaki igrač želi da se bori za titulu i zbog toga je moja odluka bila laka. Od devete godine sam u Ajaksu, tako da znam kako je kada si deo velikog kluba. Nije uvek lako. A i klubovi su iste boje. Mogu ja da dam maksimum odmah, spreman sam da zaigram“ – istakao je Mičel Donald.

Imao je priliku da već igra protiv crveno-beilh i da donekle zna šta mogu njegovi novi saigrači na sredini terena, a za sebe kaže da može da igra i na poziciji i defanzivnog i ofanzivnog veznog igrača. Napominje da ga je otkrio nekadašnji Zvezdin napadač, tada član Ajaksa Marko Pantelić, brinuo se o njemu kada je bio mladi igrač „kopljanika“ iz Holandije.

„Što se tiče ovog leta, igrao sam šest test mečeva na pripremama sa Mordovijom u Srbiji, ali nisu uvek svi rivali igrali u najjačem sastavu. Ali, znao ih ja ili ne, uvek morate da date sve od sebe“ – rekao je Donlad, koji nosi lanac sa brojem 100, za koji kaže da je to zato što uvek hoće da daje 100 odsto u svemu što radi.

Za ovog igrača bio je zainteresovan i Partizan ali su čelnici crveno-belih bili poduzetniji i uz dobru ponudu privolili ga da potpiše za njihov klub.

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović istakao je da ga rezultati u prvih pet kola Superlige Srbije ne iznenađuju, ali je pred nastup u Surdulici, protiv Radnika u šestoj rundi srpskog šampionata, naglasio da ima još mnogo da se igra.

„Treba da pokušamo da nastavimo da pobeđujemo i igramo dobro. Da bismo ostvarili rezultat ove sezone moramo da pobeđujemo te, uslovno rečeno, „male timove“. Uvek ima neko ko iznenadi u početku. ali posle teško izdrži celu trku. Kvalitet lige je bolji nego što sam očekivao i utisak o ligi bi bio sasvim drugačiji da su bolji tereni i stadioni puniji. Biće užareno, to je jug Srbije i Zvezda možda tamo nikada nije ni bila. Nadam se da će to biti praznik fudbala. Atmosfera u ekipi je dobra, a ja neću moći da računam na Ibanjeza i Orlandića“ – započeo je Grof Božović.

U ovom trenutku niko ne može da precizira koliko će pauzirati Ibanjez, koji još nije uspeo da sanira svoju povredu a i Vered do sada nije opravdao očekivanja, pogotovo u meču protiv Čukaričkog.

A razmišljanja stratega crveno-belih o novom pojačanju su:

„Njemu će trebati vremena da se adaptira. Razmišljamo da se Donald ne preplaši u Surdulici. Jeste on u Holandiji gledao krave pored puta, ali ovo je drugo. On je da tako kažem „pao s neba“ i mislim da Vukašin Jovanović treba bar još dve godine da ostane u Zvezdi“ – te da Donalda vidi na zadnjem veznom, ali i da Zvezda mora da smanji broj igrača.

A zvezdin „zlatni orlić“ Vukašin Jovanović nije hteo mnogo da govori o eventualnom odlasku u francuski Nant.



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login