Biciklističko prvenstvo Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji

OSTALI SPORTOVI  
Biciklističko prvenstvo Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji

SJAJNE VESTI!

Biciklističko Prvenstvo Srbije u disciplinama brdska i kriterijumska vožnja (ulična trka), održano je juče u Čačku. Organizatori ovog prvenstva je Biciklistički klub „Borac“ u saradnji sa BS Srbije.

Kriterijumska trka je specifična i interesantna za gledanje, jer u svakom bodovnom krugu prva četiri takmičara osvajaju bodove po sistemu 5-3-2-1 bod, a zadnje bodovanje je dvostruko. Pobednik je onaj takmičar koji je sakupio najviše bodova i odvezao pun broj krugova.

Polazak karavana u zatvorenoj vožnji na zvaničan start brdskog prvenstva u Beljini je bio u 10,30 sati. Staza ovog prvenstva je na lokalnom putu Beljina-Guča preko Pridvorice i Tijanja do prevoja na planini Jelica. Seniori su vozilim stazu dugu 7,3 km na kojoj je pobedu ostvario Jovan Zekavica ispred takmičara iz OBK „Beograda“ Nebojiše Jovanovića i Marka Stankovića.

Seniori i juniori voze stazu dužine 7,3km, kadeti, mastersi, žene 4km, mladji kadeti, juniorke 3km i poletarci 2km.

Najuspešniji je bio biciklista Stefan Stefanović koji je osvojio tri titule prvaka naše zemlje, Jovan Zekavica jednu, kao i veteran Toni Smiljanić. Stefan Stefanović bio je četvrti u apsolutnoj kategoriji, ali pobedio je u grupi vozača do 23 godine. U toj kategoriji Marko Danilović je osvojio drugo mesto.

Kod mlađih najbliži medalji bio je kadet „Borca“ David Kostić koji je osvojio četvrto mesto.

Jedan od najboljih  rezultata ostvario je masters Borca (takmičari preko 40 godina), Toni Smiljanić koji je pobedio u apsolutnoj kategoriji veterana.
A posle podne vožene su ulične trke najužim centrom Čačka. U toku prvih vožnji na kojima su nastupali najstariji i najmlađi pala je jaka kiša, i stazu napravila izuzetno klizavom, što je dovelo do velikog broja padova. Na sreću nije bilo težih posledica. Kako je kiša prestala, drugi deo takmičenja protekao je u idealnim uslovima.
U kategoriji seniora, Stefan Stefanović uspeo je da odbrani prošlogodišnju titulu kako u apsolutnoj konkurenciji, tako i na mestu takmičara do 23 godine. Pobedio je ispred Nikole Kozomore iz Metalca Kraljevo i Gabora Kase iz Spartaka Subotica.
U konkurenciji takmičara do 23 godine pobedniku Stefanu Stefanoviću su na postolju pravili društvo njegovi klupski drugovi Marko Danilović i Goran Antonijević.
A u juniorskom takmičenju biciklista Aleksandar Petrović je osvojio drugo mesto, dok je u konkurenciji kadeta Stefan Sretenović bio četvrti.

BRAVO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login