Srbija se na dostojanstven način odužila košarkašicama i vaterpolistima

IZDVOJENO, KOŠARKA, VATERPOLO  
Srbija se na dostojanstven način odužila košarkašicama i vaterpolistima

SJAJNE VESTI ZA KOŠARKAŠICE I VATERPOLISTE!

Vlada Srbije usvojila je na sednici Rešenje o dodeli novčanih nagrada za osvojene sportske rezultate na svetskim i evropskim prvenstvima u vaterpolu, košarci, atletici, tekvondou i veslanju.

Na ovaj način Država se želi „odužiti“ zaslužnim sportistima, osvajačima najsjajnijih odličja, podstaknuti ostale reprezentativce da budu dostojni predstavnici svoje države, svesni da iza ovih rezultata stoje dani upornog rada i odricanja.

Zlatni momci, naši „delfini“ su na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u ruskom gradu Kazanju pokazali svoju superiornost i na ubedljiv način osvojili titulu prvaka sveta, dok su košarkašice 28. juna u Budimpešti pobedile Francusku sa 76:68 i postale najbolje u Evropi i okitile se zlatnim medaljama.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić saopštio je  odluku Vlade i obećao da će se ova odluka provesti u najkraćem roku i novčana sredstva uplatiti svi reprezentativcima osvajačima zlatnih medalja.

Dva dana nakon tog obećanja svakom „zlatnom“ vaterpolisti Srbije je uplaćeno po 30.000 evra za osvojenu titulu na prvenstvu sveta, a svaka košarkašica koja je učestvovala u osvajanju Evropskog prvenstva, dobila je po 20.000 evra.

„Ono što je rečeno to je i urađeno. Premijer je obećao vaterpolistima da će se nagrade isplatitiu roku od sedam dana. Sa ponosom mogu da kažem da se na današnji dan nijednom sportisti ne duguje nijedan jedini dinar. Svi sportisti dobili su nagrade u skladu sa zakonom, za sve ono što su učinili za Srbiju“ – rekao je Udovičić i nastavio:

„Poslednji uspeh vaterpolista napravio je veliki pomak kada je isplata nagrada i briga o našim sportistima. Kao bivši sportista ja sam čekao više od godinu i po dana na isplatu nagrade. Sada kažem – nijedan sportista više neće čekati toliko“.

Premijer Srbije je tom prilikom pozvao naše sportiste da osvajaju još medalja, „jer je predviđeno još više nagrada za to“  i obećao da će država nastaviti na ovakav način da vrednuje vrhunske rezultate.

Napominje da je dodela ovih nagrada jedinstven slučaj u savremenoj srpskoj istoriji, takođe smatra da i momci i devojke to zaslužuju, i napominje da se u malo kojim zemljama tolike nagrade dobijaju, jer su to ogromni troškovi za budžet.

„To jesu veliki iznosi, ali smatram da su ih naši sportisti apsolutno i zaslužili. Želim da se zahvalim premijeru i drugim članovima Vlade, što su prepoznali značaj sporta i činjenicu da sport jeste najbolji način da promovišemo Srbiju u svetu. Od srca im se zahvaljujem, i kao ministar i kao dojučerašnji sportista, kao neko ko živi za sport i zna koliko ovo znači sportistima. Pomerili smo sve granice isplaćivanjem nagrada u roku od pet dana“ – naglasio je Udovičić.

Usledilo je obećanje i poruka da su obezbeđena sredstva i za sve buduće nagrade:

„Ono što mogu da vam obećam da nikada više nijedan sportista neće toliko dugo čekati na zasluženu nagradu. Ova godina je apsolutno najuspešnija za srpski sport, a pred nama je još velikih takmičenja, i sredstava su obezbeđena za sve buduće nagrade jer čvrsto verujem da će sportisti ostvariti velike rezultate“.

Ministar Udovičić je čestitao košarkašicama i vaterpolistima, koji su ponaosob dobili po 20.000 i 30.000 evra i najavio da će država nastaviti na ovakav način da vrednuje vrhunske rezultate. Očekuje da ovakve nagrade budu podstrek i za ostale i da će nas uskoro obradovati i kajakaši, atletičari, košarkaši

Na svečanom prijemu u Palati Srbija prisustovali su generalni sekretari vaterpolo i košarkaškog saveza Srbije Nemanja Marjan i Andrija Kleut, koji su se zahvalili ministru Udovičiću i vladi.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login