Jelena Janković savladala Medison Brengl

TENIS  
Jelena Janković savladala Medison Brengl

SJAJNE VESTI STIŽU IZ SINSINATIJA!

Pobedom nad Amerikankom Medison Brengl sa 4:6, 6:4 i 6:2. srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo turnira premijer serije u Sinsinatiju, koji se igra za ukupan nagradni fond od 2,7 miliona dolara.

Jelena je ovaj meč dobila preokretom jer je prvi set izgubila, da bi se u naredna dva uspela savladati Amerikanku.

Prvi set obeležili su brejkovi, a u prvih pet gemova bilo ih je čak tri. Amerikanka je uspela da napravi jedan više da bi do kraja prvog seta teniserke bile sigurne na svom servisu. Uz prednost brejka Brengl je povela sa 1:0.

Na početku drugog seta Jelena nervoznom igrom gubi svoj servis. U minus je jedan brejk ali povezuje konce igre i vrlo brzo nulira prednost protivnice i na semaforu je 2:2. Meč dalje teče u ravnopravnoj igri svaka igračica uzima svoje servise, da bi u desetom gemu Džej-Džej napravila brejk što joj je omogućilo da drugi set reši u svoju korit i odvede meč u treći set, koji će odlučiti pobednika.

U treći set Jelena je ušla rešena da dođe do trijumfa, te je opreznom igrom i oduzela serviss protivnici u četvrtom gemu. Pri rezultatu 4:2 za srpsku teniserku meč je prekinut zbog kiše. Prekid je trajao više od dva sata, a po povratku na teren Janković je mirno privela meč kraju i posle samo nekoliko minuta igre Džej-Džej uzima još dva gema završava meč sa 6:2 i plasira se u naredno kolo.

Posle trijumfa naša teniserka je svesna da igra nije bila na nivou:

„Nije bila lako za prvo kolo, Brengl je igrala baš dobro. Mnogo je trčala i mislila sam da ću se onesvestiti. Drago mi je što sam uspela da ostanem jaka i tokom pauze sam tražila put do trijumfa“.

U drugom kolu turnira u Sinsinatiju Jelena će igrati protiv bolje iz duela u kom se sastaju Amerikanka Medison Kiz i Rumunka Timea Bačinski.

I druga srpska teniserka Ana Ivanović takođe učestvuje na turniru u Sinsinatiju u ženskoj konkurenciji, koja je kao šesti nosilac slobodna na startu. Za protivnicu u drugom kolu čeka bolju iz meča između Amerikanke Venus Vilijams i Zarine Dijaz iz Kazahstana.

SREĆNO U NASTAVKU!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login