Partizan u Humskoj rešava pitanje učestvovanja u Ligi šampiona

FUDBAL  
Partizan u Humskoj rešava pitanje učestvovanja u Ligi šampiona

SJAJNA VEST ZA NAVIJAČE PARTIZANA!

I pored poraza od Bate Borisova od 1:0, Partizan traži prolaz u grupnu fazu takmičenja u Ligi šampiona. U prikazanoj igri u gostima Partizan realno može da očekuje dobru igru kod kuće. Uz pun stadion, koji je već rasprodat, svi uslovi će biti ispunjeni a od igrača se očekuje da pruže maksimum i izbore povoljan rezultat kako bi prošli dalje.

Izveštaj sa utakmice:

Pre početka utakmice sa Bate Borisovim navijačima Partizana nije dozvoljen ulazak na stadion. Niko od zvaničnika domaćina se nije oglasio i dao obrazloženje, i za sada na stadionu se nalazi oko desetak hiljada domaćih navijača.

Početak utakmice i Partizan ima prvi napad, koji je zaustavljen na dvadesetak metara od gola domaćina, čiji su igrači dugačkim dodavanjem odmah pripretili golmanu crno-belih Živkoviću. Oprezna igra i jednih i drugih pa osim kornera nema ozbiljnijh šansi ni za jednu ekipu, sve do 7. minuta kada Rodionov izuzetno snažno je šutirao iskosa sa desne strane, a taj udarac golman Živković uspeva da zaustavi.

U 13. minutu velika prilika za ekipu Partizana, kontranapad crno-belih preko Umara, dodao je možda za trenutak kasno Živkoviću na desnoj strani, on šutira ka golu ali je golman domaćih odlično interveniše. Dobra vest je da obezbeđenje propušta navijače Partizana na tribinu.

Igra se otvoreno i borbeno, posebno na sredini terena a u 21. minuti mladi Partizanov igrač Jevtović, zbog povlačenja za dres protivničkog igrača dobija prvi žuti karton. Na tribine pristižu navijači Partizana već ih ima oko 250 i sve glasnije navijaju.

Tvrdo se igra između dva šesnaesterca, sve više prekršaja na terenu, kako od strane domaćih, tako i od strane gostujući igrača a na meti je Andrija Živković kojeg sve više udaraju po nogama. Posle, za sada poslednjeg, faula nad „Žiletom“, dosuđen je slobodan udarac sa leve strane, oštro je centrirao Babović, a naš internacionalac Milunović izbacio je loptu u korner. On je doneo samo jednu kratkotrajnu gužvu, ali i prekid meča jer je Umaru doživeo jedan nezgodan udarac u glavu.

Golman Živković sve bolje brani, u 38. minuti brani udarac sa 25 metara Aleksijeviča, i to mu je četvrta odbrana od početka meča. Crno-beli napadaju jalovo nema izrazite šanse svi napadi se zaustavljaju na ivici šesnaesterca, a onda domaćini prete preko bivšeg Zvezdinog fudbalera Filipa Mladenovića u 43. minutu malo je zatekao golmana Živka Živkovića, kome je lopta ispala iz ruku ali na sreću bez posledica.

Gordeičuk je faulom zaustavio kontranapad Partizana koji je obećavao, i za taj potez na sredini terena, kažnjen je žutim kartonom i to je bio prvi karton za igrače Bate Borisova. Igrao se 45. minut kada je igrač Partizana Marko Jevtović potpuno bezazleno faulirao rivala na sredini terena, a sudija Kreg Tompson, pokazao mu je drugi žuti karton u 45. minutu, pa Partizan nastavlja utakmicu sa igračem manje.

Prvo poluvreme je završeno rezultatom 0:0, a u nastavku meča Partizan će igrati sa fudbalerom manje. Rezime poluvremena Partizan je uputio 4 šuta, domaćin pet, BATE je imao loptu u svom posedu 54 odsto.

Drugo poluvreme kreće bez izmena u sastavima. Umaru je ostao na travi posle jednog duela na sredini terena, a sudija je tek 30-ak sekundi kasnije prekida meč. Partizanovom fudbaleru se ukazuje pomoć i, po svoj prilici, moći će da nastavi da igra.
Crno-beli iako sa igračem manje pokušavaju ugroziti gol domaćina, pružaju dobru igru a u 54. minutu umesto Božinova u igru ulazi Trujić.

Samo što je ušao u igru, Trujić je oštro ušao u jedan duel, pokazavši igračima BATE-a da neće olako shvatati svoje defanzivne zadatke. U 66. minuti Gordeičuk sa desetak metara upućuje volej udarac ipak lopta ide preko prečke. Velika šansa za Partizan, Brašanac je došao do lopte na sredini terena, odmah proigrao Umarua, a ovaj idealno uposlio Živkovića koji je umakao odbrani domaćih. Međutim, šut „zlatnog orlića“, baš kao i u dobroj situaciji u prvom poluvremenu, odbranio je golman BATE-a koji je istrčao na 15-ak metara i sprečio da Partizan povede.

Igrao se 75. minut korner sa leve strane doveo je do toga da niko ne obrati pažnju na Gordeičuka koji je, potpuno neometan, lako smestio loptu u mrežu, glavom sa oko šest meta i Bate Borisov vodi sa 1:0. Partizan posle primljenog pokušava da dođe do izjednačenja ali napadi se završavaju na ivici šesnaesterca, a domaćini u manje od dva minuta primoravaju golmana Živkovića na dve intervencije. Najpre jedna prilično zahtevna, prilikom gužve, kada je umalo savladan po drugi put, a potom i jedna lagana, jer je drugi šut koji je na njemu upućen bio jalov.

Pred kraj utakmice tačnije u 88. minutu Saša Ilić menja Andriju Živkovića ali nema vremena za podvig da se dođe do izjednačenja.

Sudija produžava utakmicu tri minuta. Fauliran je Umaru, slobodan udarac ali ništa od toga. Sve je manje vremena da Partizan dođe do remija.
Odsviran je kraj ovog meča u kome kada se sve sabere ekipa Partizana je izgubila rezultatom 1:0, rezultatom koji mu daje dobre šanse da u revašu da sve od sebe za ulazak u grupnu Ligu šampiona.

Pogledajte najvažnije trenutke sa utakmice Partizana i Bate Borisova:

Revanš utakmica je u sledeću sredu u Beogradu, poželimo Partizanu pobedu i prolaz u sledeću rundu.

SREĆNO EKIPI PARTIZANA!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login