Dečiji naučni kamp na Adi Ciganliji

DOGAĐAJI, IZDVOJENO  
Dečiji naučni kamp na Adi Ciganliji

SJAJNE VESTI ZA NAŠU DECU!

Ada Ciganlija je domaćin trećeg Dečijeg naučnog kampa (DNK) u okviru koga će za učenike osnovnih i srednjih škola biti organizovane zabavne radionice koje će trajati do 28. avgusta.

Na naučnom kampu učestvuju deca starosti između 7 i 17 godina, a program je podeljen u tri starosne grupe. Aktivnosti će po danima biti prilagođene mlađim i starijim osnovcima ili srednjoškolcima.

Program DNK je ove godine besplatan za sve prijavljene učenike. Obavezno je prijavljivanje kandidata jer je broj mesta na kampu ograničen na 30 učesnika po danu kako bi se osigurao kvalitet radionica. Radionice će voditi naučni demonstratori stručni za datu oblast, a za osmišljavanje društvenih aktivnosti nadležan je psiholog.

Kamp je osmišljen tako da se deca u društvu vršnjaka, okružena prirodom, na zanimljiv i interaktivan način upoznaju sa biologijom, fizikom, hemijom, astronomijom, matematikom, arheologijom, medicinom i drugim naukama.

Centar za promociju nauke organizovao je radionice, koje će biti održavane na fudbalskim terenima, a letnji dečji kamp, koji je otvoren u ponedeljak 17. avgusta, pa do završetka biti besplatan.

Uporedo sa interaktivnim radionicama za učesnike DNK-a, Centar za promociju nauke će probno pokrenuti i dugo pripremanu infrastrukturu „Naučni kamion“. Tokom jeseni, ova nova autentična atrakcija domaće proizvodnje biće predstavljena javnosti i krenuće na put kroz Srbiju.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login