Novak Đokovic pobedom startovao u Sinsinatiju

TENIS  
Novak Đokovic pobedom startovao u Sinsinatiju

SJAJNE VESTI IZ SINSINATIJA!

Prvi reket sveta Novak Đoković, pobedom je krenuo u osvajanje jedinog mastersa koji mu nedostaje u kolekciji, pošto je savladao Benoe Pera sa 7:5 i 6:2. i plasirao se u treće kolo turnira u Sinsinatiju.

Protivnik Novaku Đokoviću u narednom meču biće Belgijanac David Gofan, koji je savladao Fernanda Verdaska sa 6:4 i 7:6(7:4).

Ne baš lako ali Nole je rešio meč u svoju korist. Jasno je bilo da može da pruži mnogo više, ali i to mu je bilo dovoljno za sigurnu pobedu od 2:0. Bilo je nekoliko fantastičnih poteza obojice tenisera, a posebno su bili impresivni oni kada je već postalo jasno da će Novak pobediti i publika je uživala i nagradila ih aplauzom.

Početak prvog seta pokazuje da je Benoa ušao u meč odlučno, pružio je dobru igru u prvom gemu koji je trajao šest minuta, ali iskustvo našeg tenisera odlučuje ovaj gem i vođstvo 1:0.
Sledeći gem pripada Peru koji je bio siguran na svom servisu, dozvolio je protivniku samo jedan poen, i izjednačuje na 1:1. Ni sledeći gem nije doneo previše uzbuđenja, bilo je to početno odmeravanje snaga protivnika, pa je Novak uz jedan izgubljeni poen stigao do 2:1. Kiša koja je počela da pada primorala je igrače na pauzu koja je trajala osam minuta.
Prekid je odgovarao Francuzu koji odlično igra i stiže do 40:0, ali je onda napravio tri uzastopne greške, prvo poslao jednu lopticu u mrežicu, drugu u aut, pa je Novak neočekivano dobio priliku za prvi brejk na meču. Ipak je uspeo da spase dve brejk lopte, a posle jednog lošeg drop šota Đokovića, i osvoja gem.
Đokovićeva igra na početku meča je u fazi zagrevanja, što Francuz želi da iskoristi i da proba da stigne do brejka. Na ofanzivne udarce Francuza Novak je odgovarao nekako lagano, smenjujući između ostalog i lob udarce i drop šotove, a na kraju je ipak uzeo gem na svoj servis – 3:2.
Per je raspoložen za igru, pa je posle sigurnog gema na svoj servis, u sledećem gemu pravi brejk i dolazi u vođstvo 3:4.
Ovo je naljutilo najboljeg tenisera sveta, pa sjajnim udarcima vrlo brzo stiže do prednosti od 30:0 a pokušaj Pera da se izvuče sa nekoliko dobrih udaraca ne uspeva  potom pravi duplu servis grešku na prvoj brejk lopti Novaka i rezultat je  4:4.
Na svom servisu u devetom gemu Novak uz dva sjajna bekhend vinera, uspeva da stigne do prednosti  5:4. Kako se set bližio kraju Nole igra sve bolje, sli ni Francuz ne namerava da odstupi od svoje ofanzivne igre, napada Đokovića kad god bi mu se za to ukazala prilika, pa više puta pravi greške i tako omogućava Noletu da stigne do čak sedam set lopti, koje međutim nije uspeo da iskoristi, Per dobrim odgovorima izjednačuje na 5:5.
Odigrao je Novak dosta dobro na svoj servis, pa je, uprkos nekim manjim oscilacijama, uspeo da povede sa 6:5. Sustigao je umor Pera u finišu seta, što je Đoković iskoristio da napravi brejk u dvanaestom gemu, i uz dva izgubljena poena, prvi dođe do osvojenog seta i stekne prednost u meču sa 1:0.

Početak drugog seta pripada Novaku lako osvoja uvodni gem drugog seta na svoj servis. Francuz osvaja samo jedan poen i toliko je osvojio i na svoj servis, što je omogućilo Novaku da dođe do brejka već na početku seta. Posebno će se prepričavati taj jedan Perov poen, koji je osvojio tako što je reketom kroz noge poslao lopticu u polje Đokovića ali rezultat na semaforu pokazuje 2:0.
Početna prednost kao da je opustila Đokovića, pa je Per uz još jedan sjajan smeč, dok je sedeo na zemlji, uspeo da iskoristi prvu od dve brejk lopte i da ekspresno uzvrati brejk 2:1. Raskrvario je Per svoju levu nogu, što se jasno videlo na njegovim belim patikama, ali ni to ga nije omelo da odigra odlično na svoj servis i osvoji gem, uz samo jedan izgubljen poen 2:2.
Novaku malo šta polazi za rukom, pa je Par stigao do nove dve brejk lopte. Posle prve Đoković se toliko iznervirao da je rekao sebi, kako će sve rekete da polomi. Uspeo je Novak posle toga da se konsoliduje, i na kraju uz dosta muke, osvoji gem i povede sa 3:2.
Činilo se da Per kontroliše igru u ovom setu je Đoković nije uverljiv, ali onda je na 15:15 Francuz napravio neverovatnu grešku, laganu lopticu je poslao u mrežu, posle čega nije uspeo da se oporavi. Đoković je dodao gas protiv sve nervoznijeg protivnika, što je bilo dovoljno za Benou da šalje loptice u aut, te je Novak ponovo stigao do brejka prednosti u drugom setu i rezultat je 4:2.
Đoković na svoj servis  ekspresno stiže do 5:2 i potvrđuje brejk i u sledećem gemu Francuz servira za ostanak u meču, a Novak ima priliku da okonča meč.
U osmom gemu oba igrača pružaju gledaocima više egzibicije nego takmičarskih poena. Čak je jedan poen Novak izvadio i iz auta, samo da bi sve bilo još lepše, a sve je završeno novim brejkom Đokovića za 6:2 i pobedu koja ga vodi u sledeće kolo.

Pogledajte 2 najbolja poena na meču Novaka i Benoa:

Novaku Đokoviću u narednom meču protiv Belgijanca Davida Gofana poželimo dobar meč uz sigurnu pobedu. NAPRED NOLE.