Jelena Janković u četvrtfinalu Sinsinatija

TENIS  
Jelena Janković u četvrtfinalu Sinsinatija

SJAJNE VESTI IZ SINSINATIJA!

Jelena Janković se plasirala u četvrtfinale turnira u Sinsinatiju trijumfom nad Čehinjom Karolinom Pliškovom u tri seta rezultatom 6:2, 3:6 i 7:5.

Za prolazak u polufinale Jelena će se boriti protiv Ane Karolina Šmijedlova iz Slovačke, koja je pobedila Amerikanku Varvaru Lepčenko sa 6:3, 3:6 i 6:4.

Jankovićeva je odlično otvorila meč, uspela je odmah da dođe do dve brejk lopte, međutim Čehinja je uzvratila i izjednačila, a potom spasla i treću brejk loptu jer je srpska teniserka napravila grešku, pa je vrlo brzo stigla do 1:0.
Jelena odmah uzvraća za izjednačenje i nastavlja sa agresivnom igrom, dolazi do izjednačenja 1:1. Već u trećem gemu ima šansu za brejk, koju je i iskoristila za vođstvo 2:1.
Džej-Džejm pojačava tempo i u sjajnom ritmu i bez izgubljenog poena potvrđuje brejk za 3:1, a potom je na servis protivnice izborila tri brejk lopte i brzo povela sa 4:1.
U sledećem gemu Pliškova joj je pružila nešto veći otpor, ali je Jelena sigurno povećala svoju prednost i došla na gem od prvog seta na velikih 5:1. Nazire se kraj prvog seta, Češka teniserka je uspela da osvoji svoj servis, ali Jelena sigurnom igrom osvaja gem i nakon pola sata dolazi do prednosti u setovima 1:0

Drugi set protiče u izjednačenoj igri i Pliškova je konačno pronašla svoju igru, ali nije imala priliku da oduzme srpskoj teniserki servis. Posle pet izjednačenih gemova dolazi taj kobni šesti gem u kom Pliškova uzima brejk Jeleni i komplikuje situaciju 4:2.
U sledećem gemu Pliškova igra sve sigurnije 5:2, ali Jelena uzvraća na svoj servis 5:3. Čehinja odmah potom uspeva sigurnom igrom da osvoji drugi set i izjednači na 1:1 u setovima i izbori treći set.

Džej-Džej je sigurnije ušla u treći set, ali joj je posle nekoliko grešaka ta sigurnost nestala. Pliškova je tako izborila dve brejk lopte koje je Jelena odbranila, a srpska teniserka je potom uzvratila za 1:0.
Jankovićeva je igrala bolje u narednim gemovima, ali su je greške skupo koštale, pa posle jedne takve Čehinja dolazi do brejka  za 3:2.
Pliškva je potom nastavila niz i u osmom gemu je servirala za meč, da bi joj JJ tada oduzela servis, a potom je, iako je napravila devetu servis grešku, uspela da smanji na 5:4.
U narednom gemu je na najbolji mogući način iskoristila greške svoje rivalke i vratila se u meč izjednačivši na 5:5.
Jedanaesti gem trećeg seta je neverovatan, borba za gem koji mnogo rešava. Pliškova je imala nekoliko prilika za brejk, ali Jelena je svaki put uzvratila, a potom i povela sa 6:5.
U dvanaestom gemu Jankovićeva uzima Čehinji servis, pravi brejk i posle dva sata i četiri minuta igre dolazi do pobede završava meč sa 2:1.

Velika pobeda iskovana u preokretima ali osvojena srcem, takva je naša Džej-Džej.

Nešto ranije Novak Đoković je u veoma teškom meču izvojevao pobedu i prošao u naredno kolo.

Pogledajte najvažnije detalje meča između Jelene i Karoline:

SREĆNO! SAMO NAPRED!



Jedan odgovor na temu "Jelena Janković u četvrtfinalu Sinsinatija"

  1. Pingback: Ana Ivanović sjajnom igrom izborila četvrtfinale Sinsinatija | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login