Elektrana na bio-gas uskoro u Baču

INVESTICIJE, POSAO  
Elektrana na bio-gas uskoro u Baču

SJAJNE VESTI IZ BAČA!

U radnoj zoni u opštini Bač počinje izgradnja elektrane na bio-gas.

Prva faza izgradnje elektrane na bio-gas biće gotova do septembra, a kompletan objekat do aprila 2016. godine. Građevinski radovi dobro napreduju, a oprema za ovu elektranu iz Nemačke i Slovačke čeka na ugradnju.

Izgradnjom ove elektrane na bio-gas u našoj zemlji, sa najsavremenijom tehnologijom, posao će naći 15 do 20 radnika. Značajno je i to da će posao naći i kooperanti, pre svega poljoprivrednici koji će imati priliku da plasiraju zelenu masu sa svojih njiva a nekoliko ugovora o saradnji je već sklopljeno u cilju obezbeđenja sirovine za proizvodnju.

Jedan od osnovnih  proizvoda biće električna energija koja će se distribuirati u naš elektro sistem a svi drugi nus proizvodi kao što su topla voda i ostaci mase koji se koriste kao đubrivo na poljima koristiće se na lokalnom delu.

Predsednik opštine Bač, Dragan Stašević i predsednik privrednog saveta opštine Bač, Juraj Bocka istakli su da se početkom izgradnje ove elektrane pokazao interes i drugih investitora koji žele da ulože u radnu zonu u Baču.

Opština Bač se nalazi u AP Vojvodini u Republici Srbiji i spada u Južno-bački okrug. Po podacima iz 2004. godine opština zauzima površinu od 365 kilometara kvadratnih (od čega na poljoprivrednu površinu otpada 26.843 ha, a na šumsku 3.140 ha). Centar opštine je grad Bač, udaljen 62 km od Novog Sada, a 140 km od Beograda i 120 km od Subotice. U opštini živi oko 17.000 stanovnika.
Na teritoriji opštine Bač posluje 64 preduzeća, od kojih su četiri preduzeća u društvenoj svojini dok su ostala u privatnom vlasništvu.
Osnovna delatnost je poljopriveda, a pored ove grane privrede razvijene su i agroindustrija, industrijska proizvodnja, građevinarstvo, trgovina i ugostiteljstvo. Poljoprivredna proizvodnja odvija se na površini od 14.000 ha na privatnom sektoru, oko 10.000 ha u društvenom sektoru, a pored toga raspolaže se sa 5.000 ha pod šumom.
Na ovom prostoru  žive pripadnici tri vere i tri crkve koje su vredni kulturni spomenici: pravoslavna, katolička i evangelistička crkva. Predstavnici svih etničkih grupa održavaju svoje običaje i tako opštinu Bač čine bogatom i šarolikom.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login