Gornji Milanovac dodelio još 69 subvencija poljoprivrednicima

INVESTICIJE, POLJOPRIVREDA, POSAO  
Gornji Milanovac dodelio još 69 subvencija poljoprivrednicima

SJAJNE VESTI IZ GORNJEG MILANOVCA!

Sredstvima iz budžeta lokalne uprave opštine Gornji Milanovac za 2015. godinu kroz program podsticanja razvoja poljoprivrede ovog kraja opredeljena su bespovratna podsticajna sredstva.

Iznosom od 13 miliona i 950.000 hiljada dinara pružiće se finansijska podrška poljoprivrednim proizvođačima na unapređenju, osavremenjavanju tehnologije proizvodnje, te prilagođavanju standarda i kvaliteta tržištu Evropske Unije.
Na konkurs su se mogli prijaviti svi poljoprivrednici koji su ispunjavali uslove za dobijanje bespovratnih podsticajnih sredstava, a mogli su računati da po korisniku mogu dobiti do 300.000 dinara odnosno od 30 do 60 odsto vrednosti predmeta subvencije.
Poticajna bespovratna sredstva iz ovog budžeta u iznosu od 10.262.188,10 dinara, podeljena su poljoprivrednicima, (njih 190), koji su konkurisali za dobijanje ovih sredstava. Ugovore o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za poljoprivredu, poljoprivrednici su potpisali sa predsednikom opštine Gornji Milanovac, Milisavom Mirković.

Preostala sredstva u iznosu 3.687.811,90 dinara ostaju za raspodelu onim poljoprivrednicima koji budu konkurisali i ispunjavali uslove za dobijanje ovih subvencija.

„Poljoprivrednici koji se još uvek nisu javili na konkurs a ispunjavaju sve uslove, neka predaju dokumentaciju što pre, Konkurs će biti otvoren do utroška planiranih sredstava, a najkasnije do 15. decembra, mada ukoliko bude potrebe obezbedićemo još sredstava u ove svrhe“ – izjavio je Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković.

Ovo je pozitivan primer rada opštine Gornji Milanovac, koji ovim primerom žele pomoći ljudima koji žele da se vrate u ruralnu sredinu i rade na selu.

Inače, opština Gornji Milanovac za 2015. godinu obezbedila je za potrebe razvoja poljoprivrede novčana sredstva u iznosu od 20 miliona dinara i to na ime nabavke protivgradnih raketa 2.000.000, naknade protivgradnim strelcima 1.750.000, kalcifikaciju zemljišta 2.000.000, posetu poljoprivrednom sajmu 100.000, pomoć udruženjima iz oblasti poljoprivrede 200.000 dinara.

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Gornji Milanovac dodelio još 69 subvencija poljoprivrednicima"

  1. Pingback: Nastavak subvencija: Subvencionisano još 87 poljoprivrednika u Gornjem Milanovcu | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login