„Dani piva“ u Zrenjaninu od 26. do 30. avgusta 2015. godine

DOGAĐAJI  
„Dani piva“ u Zrenjaninu od 26. do 30. avgusta 2015. godine

SJAJNE VESTI IZ ZRENJANINA!

U Zrenjaninu je sve spremno za početak tridesete po redu manifestacije „Dani piva“ koji počinju sutra 26. i trajaće do 30. avgusta 2015. godine. Organizatori očekuju rekordan broja posetilaca i spremni su da odgovore na sve izazove.

Javnosti je od strane organizatora predstavljen program manifestacije, izbor muzičkih izvođača i pratećeg programa a i sami su zadovoljni kako teku pripreme za održavanje jubilarnih tridesetih „Dana piva“.

„Na pravom smo putu da napravimo najbolje „Dane piva“ do sada i s’obzirom da se ove godine održavaju trideseti put, hteli smo da ih kao gradski brend dodatno ojačamo, da prerastu lokalni karakter i tako smo i koncipirali program. Dolazak tolikog broja gostiju biće najbolja promocija i najbolja afirmacija grada Zrenjanina i ove sredine i siguran sam da će Zrenjaninci, kao i do sada, biti sjajni domaćini. Ove godine imamo prostor kakav nismo imali do sada, Trg slobode, na kom ćemo raditi velike koncerte, sa sjajnom produkcijom i direktnim prenosom na televiziji „Pink“ koncerta u petak“ – izjavio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Planiran je i koncert Zrenjaninske filharmonije na Trgu slobode, čime se potvrdilo da je ovogodišnji glavni akcenat na muzičkim događanjima i koncertima. Tu su i neizostavni sportski programi, pa „Banatske vredne ruke“, dečiji programi i ono što će privući značajnu pažnju „Fijakerijada“.

„Dani piva“ prvi put su održani pre trideset godina i ova manifestacija je na neki način stvorila i „Beer Fest“, „Velikogospojinske dane“ i druge slične manifestacije.

Svečano otvoranje manifestacije je sutra uveče, na Žitnom trgu, gde je postavljeno mnogo pivskih štandova. A kakvi bi bili „Dani piva“ da nema takmičenja u brzom ispijanju piva, takmičari će svaki dan, od srede do petka, ispijati pivo i dokazati ko je ove godine „najbolji pivopija“. A u 9 časova, iz Gradske bašte u Zrenjaninu kreće tradicionalna povorka fijakera sa pivskim bačvama, koja će se kretati gradskim ulicama i pozivati Zrenjanince da posete manifestaciju, uz besplatno točenje piva.

Posetioci će moći da uživaju uz nastupe muzičkih grupa a prvi će nastupiti Amadeus bend zatim  slede Loko bend, Kerber, Generacija 5, OK bend, YU grupa i tako dalje… A na Trgu slobode, se planiraju koncerti najvećih srpskih zvezda Svetlane Cece Ražnatović, Željka Joksimovića, Zvonka Bogdana i spektakularni koncert Zrenjaninske filharmonije.
Jedna od lokacija na kojoj se održavaju programi je i plato na Trgu dr Zorana Đinđića, koji je saniran i na njemu će osim pratećih programa, održati i festival folklora „Lala“ .

!POGLEDAJTE PROGRAM ZA DANE PIVA!

Policijska uprava u Zrenjaninu saopštila je danas da će vršiti pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju na putnim pravcima ka Zrenjaninu i Novom Bečeju, tokom „Dana piva“ i „Velikogospojinskih dana“ u susednom gradu. Kontrolu će vršiti i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu, Kikindi, Pančevu i Beogradu.

Očekuje se veliki broj posetilaca kako iz zemlje tako i iz regiona, pa se očekuje rekordan broj gostiju te su smeštajni kapaciteti u najvećoj meri već popunjeni. Organizatori i domaćini su spremili veliku ponudu najboljih kako domaćih tako i svetskih vrsta piva a uz njih naravno i čuvene banatske gastronomske specijalitete.

Organizacioni odbor „Dana piva“ apeluje na Zrenjanince da u centar grada ne dolaze motornim vozilima, kako se ne bi stvarale dodatne gužve u saobraćaju, s obzirom da se očekuje veliki priliv gostiju iz drugih sredina. Gradski autobuski prevoznik NET BUS prilagodio je linije gradskog, prigradskog i međumesnog saobraćaja, te će tako linije broj 6 (Mužlja – Zrenjanin) i 10/a  (Bagljaš – Crnogorska) saobraćati produženo do 02 časa ujutro, a obezbeđeni su i polasci u istom terminu iz Zrenjanina za naseljena mesta Melenci, Žitište, Botoš i Perlez.
Dodatni polasci obezbeđeni su i iz Novog Sada i Beograda. Sa autobuske stanice Novi Sad polazak je u 20 časova, a povratak sa autobuske stanice Zrenjanin u 02 časa. Iz Beograda, autobuske stanice BAS, polazak je u 19.15 časova, a povratak takođe u 02 časa, sa autobuske stanice Zrenjanin.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login