Partizan i pored pobede nad Bate Borisovim ostao u Ligi Evrope

FUDBAL  
Partizan i pored pobede nad Bate Borisovim ostao u Ligi Evrope

SJAJNE VESTI ZA NAVIJAČE PARTIZANA!

Partizan je pobedio Bate Borisov u Beogradu rezultatom 2:1 ali nije uspeo da u ukupnom skoru obezbedi prolaz u grupnu fazu Lige Šampiona. Partizanu ostaje „samo“ Liga Evrope.

Tok utakmice:

Veliko veče u Humskoj 1, veče koje će odlučiti mnogo toga, nadamo se za Partizan najbolje. Već oko 19 časova sa svih strana pristižu pristalice srpskog prvaka da svojim gromoglasnim navijanjem pomognu i „pokrenu“ crno-beli valjak i odvedu ga do pobede i plasmana u završnicu Lige šampiona.

Najavljena je od prvog minuta ofanzivna igra, da bi se anulirala prednost gostiju i trener Milinković će izvesti sastav: na golu Živko Živković, pa Vulićević, Petrović, Balažic, Fabrisio, Brašanac, Babović, Andrija Živković, Lukić, Umaru, Božinov.

Gosti su se odlučili suprostaviti ekipi srpskog prvaka sledećom jedanaestoricom: Černik, Mladenović, Poljakov, Volotko, Aleksievič, Žavnerčik, Milunović, Stasević, Hleb, Rodionov, Gordeičuk.

Atmosfera na stadionu je izvanredna navijači navijaju iz sveg glasa za svoju ekipu, sve je spremno za početak ove odlučujuće utakmice.
I utakmica je počela kako se i najavljivalo Partizan napada a igrači gostojuće ekipe umrtvljuju igru pa se veći deo meča, osim prilike za crno-bele u 7. minutu, igra na sredini terena.
U 16. minutu najbolji igrač Bate Borisova Rodionov napušta igru zbog povrede, i nadamo se da je to prilika za našeg šampiona. Igra je uglavnom rastrzana, brzo se gubi i nijedan tim ne uspeva da je duže zadrži u posedu, a gostujući igrači iskusnom igrom cepaju akcije domaćina. A onda iz bezazlene igre, u 25. minutu gosti dolaze do šanse Živković je odbranio udarac a pritrčava rezervista Stašević i dovodi ekipu Bate Borisova u vodstvo 0:1. Sada su igrači Partizana u problemu, ovim primljenim golom došli su u situaciju da im za prolaz trebaju tri gola u mreži protivnika, a da ne prime nijedan. Zaista težak zadatak.
Gostujći igrači posle datog gola imaju inicijativu a tek u 33. minutu Partizan je pripretio, i to preko solo-akcije Umarua, koji je sa 22 metara, iskosa sa leve strane – pogodio spoljni deo mreže. Do kraja prvog poluvremena igralo se rastrgano na obe strane sa ponekom poluprilikom a jedino je zanimljivo da je u 38. minutu mlađani Šaponjić zamenio povređenog Božinova. Prvo poluvreme zaršeno 0:1.

U drugom poluvremenu  igrači Partizana će morati igrati odlučnije, napadati iz svih opcija, nema se šta izgubiti a može se mnogo toga dobiti. I drugo poluvreme teče a ekipi crno-belih ne polazi za nogom da naprave priliku koja bi im omogućila da se rezultatski približi. Sve njihove šanse iskusni igrači Beloruskog prvaka na vreme prekidaju i umrtvljenom igrom na sredini terena drže rezultat pod kontrolom.
U 70. minutu Partizan posle izvedenog kornera ima šansu za nešto više odbrana gostujuće ekipe reaguje na vreme a igrači crno-belih opsedaju gol gostiju za sada bezuspešno.

I konačno u 74. minutu na dodavanje Babovića, Petrović je pokušao da centrira a lopta uz pomoć gostujućeg igrača završava u mreži i konačno izjednačenje 1:1. Ovaj gol daje krila ekipi Partizana, napadaju sa svih strana ali vreme im nije saveznik, minute teku i vremena je sve manje.
Pojavluje se tračak nade u 92. minutu. Šaponjić makazicama postiže gol i dovodi Partizan u vođstvo 2:1, ali to je sve za večeras pobeda je ali „pirova“.

Gosti pametnom igrom i za njih povoljnim rezultatom kontrolišu igru i ne dozvoljavaju protivniku šansu da ih ugroze. Vreme neumoljivo teče i sve je manje nade za našeg šampiona, Bate Borisov je na pragu Lige šampiona a Partizan će svoju šasu tražiti u Ligi Evrope.
Kraj utakmice. Partizan je pobedio, ali nedovoljno za Ligu Šampiona. Ostaje „uteha“ i učestvovanje u Ligi Evrope.

Žreb za određivanje grupa je u petak u 13 časova i nadamo se povoljnom ishodu i dobroj grupi.

U svakom slučaju Partizanu sve čestitke na ulazu u Ligu Evrope i želimo im mnogo dobre utakmice i povoljan rezultat u grupnoj fazi.

Pogledajte najlepši gol Ivana Šaponjića na utakmici:

BRAVO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login